Gebruiker:Sturman

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Deze gebruiker heeft weinig kennis van actualiteiten
Deze gebruiker heeft veel kennis van politieke filosofie
Deze gebruiker heeft veel kennis van natuurkunde
Deze gebruiker heeft veel kennis van website ontwikkeling
Deze gebruiker heeft veel kennis van Nederland
Deze gebruiker heeft veel kennis van de Verenigde Staten
Deze gebruiker heeft veel kennis van film

Het is vandaag zondag 5 mei 2024. De zon komt vandaag op om 06:01 (CEST) en gaat weer onder om 21:13 (CEST).

Sturman[bewerken | brontekst bewerken]

Ik begin niet vaak een nieuw artikel. Als ik wat aan het lezen ben en ik kom iets tegen dat volgens mij verbeterd kan worden, en ik heb toevallig tijd en zin, dan ga ik daaraan werken.

Ik richt me vooral op kwaliteitsbewaking. Het corrigeren van verkeerde spelling en grammatica, bijvoorbeeld. En het corrigeren van feitelijke onjuistheden, het verbeteren van de NPOV (dus zorgen dat een artikel zo objectief mogelijk is en feiten weergeeft in plaats van meningen). En daarnaast voeg ik daar waar me dat nuttig lijkt, verdere informatie of verduidelijking toe.

Wat mij soms irriteert is als ik iets wijzig of toevoeg waar een ander het niet mee eens is, en die ander maakt dan die wijziging of toevoeging volledig ongedaan. Ik begrijp best dat dat soms de beste keuze is. Maar vaak is de uitleg alleen maar dat de vorm, opmaak of een of ander ander aspect van mijn bijdrage voor verbeting vatbaar is. Dan denk ik: verbeter dan de vorm, opmaak of ander aspect van mijn bijdrage in plaats van mijn bijdrage helemaal ongedaan te maken.

Wat ik ook lastig vind op Wikipedia zijn de interpretatie-verschillen van NPOV. Bijvoorbeeld: stel ik probeer een artikel objectiever te maken. En dan beschuldigt een ander mij er weer van dat ik juist niet neutraal ben. Dat kan natuurlijk. Ik kan het ook fout hebben, net als iedereen. Het beoordelen van welke informatie objectief is en welke juist gekleurd, is soms een heel lastige vraag. Wel denk ik dat in zo'n geval beide partijen hun best moeten doen om het probleem op te lossen. Bijvoorbeeld door beide visies te noemen. Dus bijvoorbeeld: "De x-school binnen deze wetenschap is van mening dat a en de y-school is van mening dat b".

Handige links[bewerken | brontekst bewerken]