Gebruiker:TBloemink/Onzin/Poezendekbed

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Een Poezendekbed is een door katten geconfisqueerd dekbed wat vanwege ziekte/zwakte van de humane eigenaar op een bank in de huiskamer ligt. Het wordt meteen ingenomen met of zonder de zieke onder het dekbed. Dit versnelt het genezingsproces van de betreffende eigenaar.

Eigendom[bewerken | brontekst bewerken]

Nadat deze is genezen wordt het dekbed door de kat beschouwd als zijn of haar eigendom. Dit kan echter tot logistieke problemen leiden. De humane eigenaar wil het dekbed immers in de avond weer meenemen naar de slaapkamer. Sommige poezen staan dit toe op voorwaarde dat ook zij daar toegang verkrijgen om hun broodnodige slaapsessies daar voort te kunnen zetten. Anderen echter weigeren op te staan waardoor ofwel dekbed plus kat verhuisd moet worden ofwel de eigenaar besluit een tweede dekbed aan te schaffen.

Oplossing[bewerken | brontekst bewerken]

Een tijdelijke oplossing kan zijn tijdens etenstijd met de doos brokjes te rammelen waardoor de kat vrijwillig het dekbed verlaat. Echter zal meestal worden waargenomen dat het dier subiet na het beëindigen van de maaltijd terugkeert naar het dekbed. Mocht dit in de tussentijd verplaatst zijn dan kan dit leiden tot verontwaardigde miauwpartijen.

Onderhoud[bewerken | brontekst bewerken]

Een poezendekbed benodigt in feite hetzelfde onderhoud als een gewoon dekbed. Dus regelmatig luchten en af en toe in de fijne was en koude droger. Let er wel op dat het pluisfilter van de droger regelmatig gereinigd wordt vanwege de grote hoeveelheid geaccumuleerde haren.