Gebruiker:Waerth/Wikipedia:Vrijwillige bemiddelaars/Waerth

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Wikipedia:Vrijwillige bemiddelaars

Plaats op deze pagina verzoeken om bemiddeling ..

Verzoek om bemiddeling... of misschien toch ook niet[bewerken | brontekst bewerken]

Ondertussen weten we allemaal dat Muijz niet geblokkeerd werd, en nog aktief is (tot en met in de "Wikipedia:" en "Gebruiker:" naamruimtes):

Dit is gèèn verzoek om bemiddeling omdat
  • De "Vrijwillige bemiddelaars"-pagina op dit ogenblik, nauwelijks 3 dagen nadat ze opgestart werd, nooit mèèr dan een denktank-project kan zijn (dus op dit ogenblik nog zonder uitwerking op de feitelijke werking van de Nederlandstalige wikipedia).
  • Omdat ik vind dat Waerth de hele crisis van vorige week eigenlijk prima heeft aangepakt. Ik moet nog eens uitzoeken hoe je die decoratiesterren uitdeelt, want ik vind de manier waarop Waerth in die crisis gehandeld heeft om het conflict tot bedaren te brengen zonder meer de hoogste decoratie waard. Ik vind dus ook het feit dat Muijz niet geblokkeerd werd, maar zich op dit moment gewoon redelijk schijnt te gedragen, ook meer dan prima, en zeker een realisatie toe te schrijven aan Waerth's bemiddeling.
  • Omdat ik niet weet met wie er moet bemiddeld worden (zie volgend punt).
Dit is wel een verzoek om bemiddeling omdat
  • Ik de pagina wikipedia:conflictoplossing niet in de denktank krijg: deze pagina staat geblokkeerd, zonder dat ik weet door wie, en om welke reden: door Oscar? Omdat Muijz er niet kon afblijven? (dit zijn maar gissingen op basis van de "geschiedenis" van die pagina). Zolang Wikipedia:conflictoplossing gèèn door alle wikipedianen aanvaarde richtlijn is kan die onder geen beding geblokkeerd worden (tenzij eventueel tijdens een stemprocedure), in mijn ogen - en daarna hoeft dat blokkeren normaal gezien niet meer. Deze pagina hoort in ieder geval op dit moment thuis in de denktank. Als Muijz het probleem is, geef ik er nog altijd de voorkeur aan dat deze gebruiker geblokkeerd wordt, en niet een pagina waar zeker nog aan moet gewerkt worden in de aanloop naar de conferentie van eind November.
  • Uiteindelijk komt het er allemaal ook op neer dat er een leugentje om bestwil werd verspreid naar Jimbo Wales. Jimbo Wales heeft het idee dat hij door zijn policies de Nederlandstalige Wikipedia ergens in de hand heeft (of toch minstens dat zijn woord, voor de weinige keren dat hij een echte uitspraak doet, gerespecteerd wordt). Mij wacht de minder aangename taak dit ballonnetje te doorprikken (al denk ik dat ik daar nog wel wat mee zal wachten, als het hier op de Nederlandstalige Wikipedia allemaal binnen de redelijkheid blijft). Als dat er eventueel toch wel eens van zou komen, denk ik dat Waerth's bemiddeling om de plooien tussen mij en Jimbo glad te strijken meer dan welkom zou zijn!

--Francis Schonken 2 nov 2004 11:16 (CET)

Beste Francis, ik kom hier niet zoveel wijs uit eerlijk gezegd. Om te beginnen:

a) Wie zijn de partijen?
b) Heeft de andere partij zich akkoord verklaard met deze bemiddeling?
c) Bevind dit conflict zich nog in de eerste of al in de tweede conflictfase? (zie:Wikipedia:Conflictoplossing)

Zoals ik bij de vrijwillige bemiddelaars heb aangegeven moeten voor vrijwillige bemiddeling beide partijen akkoord zijn en de bemiddelaar mag geen partij zijn in het conflict, wat deze bemiddelaar zeer waarschijnlijk wel is gezien vanuit het Muijzconflict. Dus ik zie graag een antwoord op deze vragen, graag hieronder. Met vriendelijke groet, Wae®thtm©2004 3 nov 2004 08:22 (CET)

Verzoek tot bemiddeling[bewerken | brontekst bewerken]

Beste, hierbij een verzoek tot bemiddeling voor een escalerend conflict tussen mezelve en gidon. Zie Overleg_gewenst#Hoe_omgaan_met_verwijten_van_antisemitisme.2Fverspreiden_van_extreem-linkse_propaganda

Alvast bedankt, Lander 6 aug 2005 23:04 (CEST) [eerst had ik bij oscar om bemiddeling verzocht, maar het blijkt dat hij niet bereikbaar is (zie Overleg_gebruiker:Oscar#Verzoek_tot_bemiddeling).]