Gebruiker:WikiGood/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Goodwill is een Nederlandse organisatie die sinds 1992 [1] steun biedt aan kinderen die verblijven in een Medisch kinderdagverblijf (MKD) in Nederland.

Sinds de oprichting wordt gewerkt zonder overheidssubsidies met als doel kinderen in een Medisch kinderdagverblijf te helpen aan extra ontspanning. Een doel dat aansluit bij de huidige participatiesamenleving. Betrokken deelnemers maken het mogelijk dat de kinderen toch een dagje uit kunnen of dat er aangepast speelmateriaal aangeschaft kan worden. Jeugdzorgorganisaties met een MKD maken hier gebruik van. [2] [3]

Maandelijks wordt een kleurboek uitgegeven [4] en gratis verstrekt aan MKD’s. [5] Onder het motto “Samen geven we kleur aan elk kind” zorgen deze boeken voor ontspanning en afleiding. De oplagecijfers worden gecontroleerd en gepubliceerd door HOI, Instituut voor Media Auditing. Het kleurboek wordt gedrukt op papier met het fsc-keurmerk. Cliënten van de dagbesteding van Stichting Philadelphia Zorg verzorgen de distributie van het kleurboek.

Ambassadeurs: - Gerda Havertong [6], is bekend van Sesamstraat en leest voor bij Medisch kinderdagverblijven. - Clown Bassie [7], is bekend van Bassie & Adriaan en schrijft maandelijks een verhaal.

Jaarlijks terugkerende acties:

  • Nationale voorleesdagen; tijdens deze dagen gaat ambassadeur Gerda Havertong voorlezen bij MKD’s [8]
  • Sinterklaasfeest: jaarlijks worden verschillende MKD’s door Sinterklaas bezocht, inclusief cadeau’s. [9]
  • Kinderkerstpakketten: een doos vol nieuw speelgoed voor meer dan 75 locaties. Bedoeld om te gebruiken in de groep of om aan de kinderen mee naar huis te geven. [10] [11]

Noten:


  1. [1]
  2. [2]
  3. [3]
  4. [4]
  5. [5]
  6. [6]
  7. [7]
  8. [8]
  9. [9]
  10. [10]
  11. [11]