Govert naar de grenzen van het heelal

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Govert naar de grenzen van het heelal
Genre Ruimtevaart
Speelduur per afl. 40 minuten
Presentatie Govert Schilling
Taal Nederlands
Locatie Vlag van Nederland Nederland
Productie
Producent Remco van der Kruk
Emiel Neervoort
Productiebedrijf Tuvalu Media
Uitzendingen
Start 14 mei 2019
Einde 18 juni 2019
Afleveringen 6
Seizoenen 1
Netwerk of omroep NTR
Zender NPO 2, dinsdagavond 21.15 tot en met 21.50 uur
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Govert naar de grenzen van het heelal is een Nederlands wetenschappelijk televisieprogramma dat in het voorjaar van 2019 wordt uitgezonden door de NTR bij de Publieke Omroep. Het programma wordt gemaakt en gepresenteerd door wetenschapsjournalist Govert Schilling die hiermee voor het eerst een eigen televisieprogramma heeft.

Vijftig jaar na de Apollo 11, toen Schilling twaalf jaar oud was, gaat hij op zoek naar astronomische hoogtepunten van het heelal met aandacht voor de zon, maan, planeten en kometen maar ook andere sterren en exoplaneten. Hij stelt de vraag hoe de mensheid zich kan beschermen tegen kosmische inslagen, of de atomen in het menselijk lichaam uit sterrenstof bestaan, of de mens ooit op Mars gaat wonen, of er buitenaards leven bestaat, hoe het heelal is ontstaan en evalueerd de resultaten van de maanlanding en of er in de toekomst weer naar de Maan wordt gegaan door de mens.

Hij reist daarbij naar verschillende locaties in binnen en buitenland zoals de Verenigde Staten waar hij praat met wetenschappers, bijvoorbeeld met Carolyn Shoemaker over haar ontdekking van komeet Shoemaker-Levy. In Chili bezoekt hij hoog gelegen sterrenwachten met de meest geavanceerde telescopen ter wereld waarbij hij om die te kunnen bezoeken wordt voorzien van extra zuurstof.

Uitzendingen[bewerken | brontekst bewerken]

Aflevering Titel Datum
1 Als de hemel valt 14 mei 2019
2 Wij zijn sterrenstof 21 mei 2019
3 Onze toekomst op Mars 28 mei 2019
4 Zijn wij alleen 4 juni 2019
5 Terug naar de Oerknal 11 juni 2019
6 De erfenis van de maanlanding 18 juni 2019