Grof wild (De Kiekeboes-album)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Grof wild
Stripreeks De Kiekeboes
Volgnummer 129
Scenario Merho
Tekeningen Merho
Type softcover
Pagina's 46
Eerste druk 2011
ISBN 9789002243226
Albums van De Kiekeboes
Portaal  Portaalicoon   Strip

Grof wild is het 129ste stripverhaal van De Kiekeboes. Dit album voor de reeks van Merho werd door striptekenaar Kristof Fagard getekend, inkt door Peter Koeken. Het album verscheen op 21 september 2011.

Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige roman van Pieter Aspe.

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Marcel Kiekeboe en zijn vrouw Charlotte willen bij wijze van een tweede huwelijksreis een weekendje in de Ardennen doorbrengen. Charlotte heeft het idee opgevat om hun chalet te laten terroriseren door een bende ingehuurde kerels, acteurs weliswaar, zodat Marcel haar moet verdedigen. Fanny helpt haar ma en belt Tomboy, die 4 mannen kent: de zogenaamde Dafal gang (Jan, Piet, Joris en Korneel).

Chichi wil het bedrijf van Firmin verkopen aan een zekere Jos Stakovits. Firmin wil hier een stokje voorsteken en roept de hulp in van Marcel. Die organiseert een petitie en een betoging, waardoor de verkoop wordt afgeblazen. Als dank mag Marcel de nieuwe Lexus van Firmin gebruiken om naar de Ardennen te rijden. Jos Stakovits is echter razend omdat de verkoop niet doorgaat en huurt een vierkoppige motorbende in om Firmin te volgen in zijn Lexus, die een ingebouwde zender draagt. De mannen weten echter niet dat Marcel en Charlotte in de auto zitten.

Charlotte en Marcel worden dus tijdens hun verblijf in de Ardennen lastiggevallen door de motorbende. Marcel probeert Charlotte te redden. Zij denkt nog steeds dat het opgezet spel is. Uiteindelijke komt ze te weten dat de motorbende echte criminelen zijn en wordt ze vastgebonden in een chalet. Ondertussen zijn Fanny en Konstantinopel met behulp van Fanny's ex-vriendjes Nerd en Jens de plaats van de Lexus te weten gekomen. Uiteindelijk komt de politie te plaatse en rekent de bende in.

Achtergronden bij het verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Albumuitgaven
Stripreeks of collectie Nummer Eerste druk Voorganger Opvolger
De Kiekeboes 129 2011 Nood in Macadamia Het SS-syndroom