Hartmut Stielow

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hartmut Stielow
Gleichgewicht der Elemente (1993) in Leer
Persoonsgegevens
Geboren 1957
Geboorteland Duitsland
Beroep(en) Beeldhouwer
Oriënterende gegevens
Stijl(en) Abstract
RKD-profiel
Portaal  Portaalicoon   Kunst & Cultuur

Hartmut Stielow (Ronnenberg-Benthe, 1957) is een Duitse beeldhouwer.

Leven en werk[bewerken | brontekst bewerken]

Stielow studeerde van 1977 tot 1983 onder anderen bij Bernhard Heiliger beeldhouwkunst aan de Hochschule der Künste in Berlijn. Reeds tijdens zijn studie stichtte hij met medestudenten David Lee Thompson, Klaus H. Hartmann, Gisela von Bruchhausen, Klaus Duschat en Gustav Reinhardt de Groep ODIOUS. De zes kunstenaars werkten vele jaren in een gezamenlijk atelier in Berlijn en exposeerden regelmatig als kunstenaarsgroep. Sinds 1992 is Stielow docent aan de Werkakademie für Gestaltung in Hannover. In 1995 ontving hij de Förderpreis der Darmstädter Sezession.

Stielow werkt voornamelijk met de materialen staal en steen (graniet). Met deze materialen probeert hij in zijn sculpturen een evenwicht te creëren tussen natuur en techniek.[1] Hij nam deel aan symposia voor beeldhouwers in Berlijn (Symposium Lützowplatz 1990), Sleeswijk-Holstein (Wendlandsymposium Quarnstedt 1991), Potsdam (Symposium "10 aus Europa für Potsdam" 1993), Schwerin ("V. Internationales Bildhauersymposium - Stahl 2002" en "VI. Internationales Bildhauersymposium - Stahl 2006") en Chattanooga ("Chattanooga Workshop", 2004).

Stielow exposeerde zijn werk tijdens de exposities van internationale beeldhouwkunst Blichachsen 1 (1997) en 2 (1999) in het Kurpark Bad Homburg in Bad Homburg vor der Höhe en had in 2008 een dubbelexpositie met de beeldhouwer Friedrich Gräsel in Kunstmuseum Celle in Celle.

De kunstenaar is sinds 2004 vicevoorzitter van het International Sculpture Center Europe. Hij leeft en werkt in Gehrden.

Werken in de openbare ruimte (selectie)[bewerken | brontekst bewerken]

Fotogalerij[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Hartmut Stielow van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.