Havana Spinning Adventure

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Havana Spinning Adventure
Algemene informatie
Locatie Vlag van Nederland Mondo Verde
Type Stalen draaiende achtbaan
Model 3 Loop Spinning Coaster MX609
Bouwer(s) SBF Visa Group
Status In werking
Opening 18 mei 2023
Eigenschappen
Topsnelheid 30 km/u
Baanlengte 113 meter
Baanhoogte 6,6 meter
Inversies 0
Ritduur ~1 min 30 sec
Treinen 1
Veiligheidsbeugel Heupbeugel
Capaciteit 5 wagonnen per trein
20 personen per trein
Website
Havana Spinning Adventure op RCDB
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

Havana Spinning Adventure is een stalen draaiende achtbaan in het Nederlandse thema-, attractie- en dierenpark Wereldtuinen Mondo Verde in Landgraaf. De achtbaan werd gebouwd door de Italiaanse SBF Visa Group en is van het model 3 Loop Spinning Coaster MX609.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Eind 2022 had Mondo Verde de vergunning voor de achtbaan en het ontwerpconcept.[1] De achtbaan werd op 18 mei 2023 geopend.[2] De achtbaan staat in teken van een piratenthema.[3]

Technische informatie[bewerken | brontekst bewerken]

Havana Spinning Adventure maakt gebruik van een wieloptakeling in combinatie met één achtbaantrein. De passagiers zitten twee aan twee met de rug tegen elkaar aan in de wagentjes die bestaat uit 4 wagens waardoor er maximaal 16 personen plaats kunnen nemen. De baan heeft een hoogteverschil van 6,6 meter[4], is 113 meter lang en heeft een maximale snelheid van 30 km/u. De trein gaat 2 rondjes over het traject waarna het doorschiet bij het station en vervolgens door de banden van de wieloptakeling geremd wordt en terug naar het station gaat om tot stilstand te komen.