Hosselaar (single)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Hosselaar
Single van:
Josylvio, Sevn Alias en Kevin
Van het album:
Abu Omar
Uitgebracht 2020
Genre Nederhop
Duur 3:39
Label Hella Cash
Schrijver(s) Thijs van Egmond, Joost Theo Sylvio Yussef Abdel Galil Dowib, Kevin de Gier, Sevaio Mook
Producent(en) Thez
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
Singletijdbalk van Josylvio
2020
Het leven is een trip
  2020
Hosselaar
  2021
Cash machine
Singletijdbalk van Sevn Alias0
2020
Bodem
  2020
Hosselaar
  2021
Throwback
Singletijdbalk van Kevin
2020
Beautiful life
  2020
Hosselaar
  2021
Bagage
Volgorde op Abu Omar
2
Oh shit
  3
Hosselaar
  4
Afstand
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Hosselaar is een lied van de Nederlandse rapper Josylvio in samenwerking met rappers Sevn Alias en Kevin. Het werd in 2020 als single uitgebracht en stond in 2021 als derde track op het album Abu Omar van Josylvio.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Hosselaar is geschreven door Thijs van Egmond, Joost Theo Sylvio Yussef Abdel Galil Dowib, Kevin de Gier en Sevaio Mook en geproduceerd door Thez. Het is een nummer uit het genre nederhop. In het lied zingen de rappers over geld verdienen en de manieren hoe ze dit deden voordat ze succesvol waren. "Hosselaar" is straattaal voor "drugsdealer", maar ook voor een persoon die alle klusjes doet om geld te verdienen. De single heeft in Nederland de gouden status.[4]

Het is niet de eerste keer dat de drie rappers samen op een lied te horen zijn. Eerder was dit met Abu Dhabi en Money like we. Josylvio en Sevn Alias stonden eerder al samen op de remixversie van Cocaina en Sevn Alias en Kevin op Waarom en Turnen.

Hitnoteringen[bewerken | brontekst bewerken]

De rappers hadden verschillend succes in het Nederlands taalgebied. In de Nederlandse Single Top 100 piekte het op de derde plaats en was het dertien weken te vinden. Er was geen notering in de Nederlandse Top 40, maar het kwam tot de achtste plaats van de Tipparade. Ook de Vlaamse Ultratop 50 werd niet bereikt, hier was de twintigste plaats in de Ultratip 100 de hoogste positie.