International Fund for Animal Welfare

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Het International Fund for Animal Welfare (IFAW) is één van de grootste dierenwelzijnsorganisaties ter wereld.

Het IFAW heeft als slogan: 'Het IFAW redt en beschermt dieren wereldwijd.' Het IFAW is van mening dat 'dieren wezenlijk van waarde zijn en dat we daarom verantwoordelijk zijn voor hun bescherming tegen lijden en commerciële uitbuiting. We redden en verzorgen individuele dieren in nood en dragen effectieve oplossingen aan die bijdragen aan een duurzame bescherming van populaties en leefgebieden. We streven ernaar, dat men in politieke besluitvorming, in wet- en regelgeving en in de samenleving als geheel zoveel mogelijk het welzijn van dieren laat meewegen'.

Geschiedenis[bewerken]

Het IFAW werd in 1969 opgericht om een einde te maken aan de jacht op zeehonden. Inmiddels heeft het IFAW 17 kantoren en voert de organisatie projecten uit in 40 landen. In Nederland heeft IFAW anno 2013 zo'n 150.000 donateurs en is daarmee een van de grootste dierenwelzijnsorganisaties in Nederland. Tegenwoordig richt het IFAW zich op het redden en beschermen van wereldwijd bedreigde dieren, populaties en leefgebieden.

Het IFAW werkt wereldwijd en heeft geen winstoogmerk. De tegenwoordige president van IFAW is Azzedine Downes.

Projecten[bewerken]

Het hoofdkwartier van IFAW is gevestigd in Cape Cod (Massachusetts, VS). De organisatie heeft afdelingen in Australië, Canada, China, België, Frankrijk, Duitsland, India, Japan, Nederland, Rusland, Zuid-Afrika en het Verenigd Koninkrijk. Het dagelijks bestuur is gevestigd in Noord-Amerika.

Het IFAW beschikt over de ANBI-status.

Externe link[bewerken]


Bronnen, noten en/of referenties