Jardín

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Jardín
Gemeente in Colombia Vlag van Colombia
Jardín
Jardín
Situering
Departement Antioquia
Coördinaten 5° 36′ NB, 75° 49′ WL
Algemeen
Inwoners (2005) 14.323
Detailkaart
Locatie van Jardín Locatie van Jardín in Antioquia
Portaal  Portaalicoon   Colombia

Jardín is een gemeente in het Colombiaanse departement Antioquia. De gemeente telt 14.323 inwoners (2005).

Geschiedenis[bewerken]

De beschikbare archeologische gegevens vertellen ons dat de oudste leeftijd daarvan hebben we nieuws op de vandaag provincie Tuin, Antioquia, zou dat dateert van voor de Spaanse verovering, wanneer aanwijzingen zoals sommige graven gevonden rond de gemeentelijke zetel, suggereren dat het grondgebied werd bewoond door inheemse waarschijnlijk Catío van de chamies etnische, zwerven de laatste en de nakomelingen van de eerste, en ook bekend als "Docatoes" door zijn vastgesteld in de bovenste delen van de "Docato River" of "Rivier van zout" voor die momenten.

Met betrekking tot de naam van de "Jardin" deze stad bezit, de kronieken dat toen de oprichters van de zogenaamde "hoge van bloemen", gevuld met "Santafé", keek naar de vallei door deze vervolgens jungle, vol met witte yarumos en doorkruist door twee stromen, en riep: "Dit is een Jardin". In Nederlands "tuin"

Vier jaar later, in 1864, komt aan de regio de "Lord Rector van de Universiteit van Antioquia, arts José María Gómez Ángel", illustere priester, in het gezelschap van andere twee priesters, die allemaal waren ontsnapt uit Medellin (Colombia) vanwege de vervolging gevoerd tegen hen door de heerser besproken "Algemene Mosquera". En zij waren geïnspireerd priesters die kwam bij de oprichting van een stad er zelf, waarvoor overgehaald de naburige landeigenaren vóór genoemd.

Un het begin, tuin die afhankelijk is van de rijke en aangrenzende gemeente Andes (Antioquia) Andes]], tot wanneer in 1871 werd opgericht als een aparte parish als een stad. En al in 1882 tuin werd opgericht in de stad door de arts "Luciano Restrepo," President van de toenmalige staat soeverein van Antioquia.

In tegenstelling tot sommige gemeenten Antioquia, is tuin bewaard zoals het moet zijn geweest bijna 140 jaar geleden door het tijdstip van haar oprichting.

Geografie[bewerken]

Jardin wordt aangeduid met zijn weelderige vegetatie, overvloed van rivieren en beken, en haar bergachtige topografie.

Sites van belang[bewerken]

Antioquia.jpg|thumb|Interior de la Basílica Menor de la Inmaculada Concepción.]]

  • Kapel van "Santa Gertrudis" in het dorp met dezelfde naam, een van de oudste doctrineras kapellen Antioquia
  • Ziekenhuis en de ouderling "Santa Ana" Wellness-centrum
  • Museum "Rosalía Peláez" antieke
  • [Toeristische [slijpen]]
  • Plas s "plassen van het hart, in de Herrera. Vragen de buren aan andere zwembaden

Bibliografie[bewerken]

Weblinks[bewerken]


Bronnen, noten en/of referenties
  • Departamento Administrativo Nacional de Estadística (DANE)