Jesse Sprikkelman

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Jesse sprikkelman)

Jesse Sprikkelman (Zutphen, 6 juni 1999) is een Nederlandse radiomaker en redacteur. Hij is als sidekick te horen in het radioprogramma Rinkeldekinkel op NPO Radio 2.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Sprikkelman begon op 11-jarige leeftijd bij de lokale omroepen B-FM en RTV Veluwezoom met het maken van radioprogramma's. In 2016 richtte hij het lokale nieuwsplatform LokaalGelderland[1] op, bestaande uit een nieuwswebsite en een huis-aan-huisblad. Tussen 2017 en 2018 werkte Sprikkelman bij Omroep Gelderland als één van de presentatoren van het jongerenprogramma StraatKonijnen.[2]

Via de BNNVARA Academy kwam Sprikkelman in 2018 in dienst bij BNNVARA.[3] Hij deed verslag en redactie voor NPO Radio 1 en maakte met Leo Blokhuis op NPO Radio 2 het programma Blokhuis. In 2020 herintroduceert[4] NPO Radio 2 het programma Rinkeldekinkel met Jeroen van Inkel. Sprikkelman is daar te horen als sidekick en doet de samenstelling.

Sprikkelman is als freelance redacteur actief voor diverse mediabedrijven. Ook presenteert hij het wekelijkse radioprogramma The X Vibe, dat op enkele tientallen radiozenders in Nederland en België wordt uitgezonden.

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

  • In 2023 startte Sprikkelman en Seubring een petitie voor een regenboogzebrapad in hun woonplaats Zutphen, voor meer Lgbt-acceptatie. De gemeenteraad nam hun plan unaniem aan[5]. Door de media-aandacht hiervoor besloot ook buurgemeenten een regenboogzebrapad aan te leggen[6][7].