Jolien De Greef

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Jolien De Greef
Sean Dhondt en Jolien De Greef in 2013
Algemene informatie
Volledige naam Jolien De Greef
Geboren 19 maart 1988Bewerken op Wikidata
Geboorteplaats BeverenBewerken op Wikidata
Land Vlag van België België
Werk
Beroep Radiopresentator, televisiepresentator
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Jolien De Greef (Beveren, 19 maart 1988) is een Belgische presentatrice.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Jolien De Greef studeerde radiojournalistiek aan de Plantijn Hogeschool in Antwerpen. Tijdens haar opleiding deed ze ervaring op als reporter bij Radio 2 en als programmamaker bij televisieproductiehuis Kanakna. In 2011 en 2012 was ze ook op radiozender Qmusic te horen als co-presentatrice van Carl Schmitz tijdens de thema-uitzendingen rond het toenmalige evenement Q-Snowcase.

In 2012 deed De Greef via de wedstrijd Wie wordt wrapper een gooi naar een job als televisiepresentatrice op de kinderzender Ketnet. Ze haalde het niet, maar werd wel opgepikt door JIM, de toenmalige jongerenzender van Medialaan, tevens het moederbedrijf van Qmusic. Ze werd er meteen een schermgezicht en startte als sidekick van Sean Dhondt in het wekelijkse praatprogramma Sean Late Night. Nadien kreeg ze haar eigen programma JIM Show News, presenteerde ze samen met Eline De Munck JIM Now en praatte ze onder meer ook enkele hitlijsten aan elkaar. In het najaar van 2015 ging ze tevens opnieuw aan de slag bij Qmusic, als co-presentatrice van Vincent Vangeel in het vrijdagavondprogramma Que Pasa.

Na de stopzetting van JIM in december 2015, koos De Greef ervoor om Medialaan te verlaten en voor muziekdistributeur Warner Music Group te gaan werken. Hierdoor kwam naast haar rol als televisiepresentatrice bij JIM, ook aan haar rol als radiopresentatrice bij Qmusic een einde.