Jongens van plein

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Jongens van plein
Single van:
Lil' Kleine in samenwerking met JoeyAK
Van het album:
Ibiza Stories
Uitgebracht 2022
Genre Nederhop
Duur 2:24
Label Hitmen Music, Top Notch
Schrijver(s) Jorik Scholten, Joèl Hoop, Julien Willemsen
Producent(en) $hirak
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
Singletijdbalk van Lil' Kleine
2021
Done done
  2022
Jongens van plein
  2022
Honderd ruggen
Singletijdbalk van JoeyAK
2022
6 rap
  2022
Jongens van plein
  2022
Schaap & Citroen
Volgorde op Ibiza Stories
2
Over
  3
Jongens van plein
  4
Nog een dans
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Jongens van plein is een lied van de Nederlandse rapper Lil' Kleine in samenwerking met rapper JoeyAK. Het werd in 2022 als single uitgebracht en stond in hetzelfde jaar als derde track op het album Ibiza Stories van Lil' Kleine.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Jongens van plein is geschreven door Jorik Scholten, Joèl Hoop en Julien Willemsen en geproduceerd door $hirak. Het is een nummer uit het genre nederhop. Het lied gaat over het verkopen van drugs, in het bijzonder cocaïne en criminaliteit in het algemeen.[3] Het is de eerste single van het succesalbum Ibiza Stories. Het nummer leek een grote hit te worden, maar het werd niet meer op de radio gedraaid en minder gestreamd nadat Lil' Kleine was opgepakt wegens verdenking op mishandeling.[4] Het is de tweede hitsingle waarin de rappers samen te horen zijn, na Geen hype. Van het album was ook nog een andere single van beide rappers samen een kleine hit; Schaap & Citroen. De single heeft in Nederland de gouden status.[5]

Hitnoteringen[bewerken | brontekst bewerken]

Het lied stond genoteerd in Nederlandse hitlijsten. Het piekte op de tweede plaats in de Single Top 100 en was in totaal acht weken in deze lijst te vinden. Er was geen notering in de Top 40, maar het kwam tot de twaalfde plaats van de Tipparade.