José Maria Cañizares

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Jose Maria Canizares)
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.

José Maria Cañizares (Madrid, 18 februari 1947) is een professioneel golfer uit Spanje.

Cañizares werd in 1967 professional en speelde op de Europese PGA Tour (ET). Van 1972 tot 1993 verloor hij nooit zijn spelerskaart, waarbij hij vijf keer in de top-10 eindigde. Hij heeft regelmatig in Nederland gespeeld.

Cañizares speelde vier keer in de Ryder Cup. In 1981 was hij de derde continentale (en Spaanse) speler die het team mocht versterken nadat het jarenlang een Brits-Ierse aangelegenheid was geweest. In 1985 won hij de single van Fuzzy Zoeller en bezegelde de overwinning van Europa. In 1989 won hij op de laatste hole van Ken Green waardoor de partij gelijk stond en Europa de Cup mocht houden. Verder won hij twee keer de World Cup, in 1982 met Manuel Piñero en in 1984 met José Rivero. In 1984 won hij ook individueel.

Cañizares speelt sinds 1997 vooral op de Amerikaanse Champions Tour (CH). In 2000 eindigde hij tien keer in de top-10 en in 2001 won hij de Toshiba Senior Classic.

Alejandro Cañizares, zijn jongste zoon, speelt op de Europese Tour en won daar zijn eerste toernooi in 2006.

Gewonnen[bewerken | brontekst bewerken]

Teams[bewerken | brontekst bewerken]

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

  • Het Kenya Open was een onafhankelijk toernooi en maakte later deel uit van de Challenge Tour.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]