Josep Miralles

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Josep Miralles
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Persoonlijke informatie
Volledige naam Josep Miralles Rigo
Geboortedatum 13 december 1994
Geboorteplaats Palma de Mallorca, Spanje
Sportieve informatie
Huidige ploeg Dare Gaviota
Discipline(s) Weg
Ploegen
2016
2017
2018–
Tusnad
Amore & Vita-Selle SMP
Dare Gaviota
Portaal  Portaalicoon   Wielersport

Josep Miralles Rigo (Palma de Mallorca, 13 december 1994) is een Spaans wielrenner die anno 2018 rijdt voor Dare Gaviota.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Miralles begon het seizoen 2016 in de Ronde van Valencia. In deze koers, die door Wout Poels werd gewonnen, eindigde hij op plek 122 in het algemeen klassement. In de Ronde van Hongarije droeg Miralles na de vierde etappe de leiderstrui van het jongerenklassement, die hij een dag later weer verloor aan Žiga Ručigaj. In de Ronde van Szeklerland eindigde Miralles in drie van de vier etappes in de top tien, wat hem een achtste plaats in het eindklassement opleverde. Het jongerenklassement won hij met een voorsprong van 55 seconden op Tymoer Malejev.

In 2017 verruilde Miralles het Roemeense Tusnad voor het Albanees-Oekraïense Amore & Vita-Selle SMP presented by Fondriest. In januari nam hij deel aan de Challenge Mallorca, waar een achttiende plaats in de eerste manche zijn beste klassering was. Later dat jaar nam hij onder meer deel aan de Trofeo Laigueglia en de Pro Ötztaler 5500. In 2018 maakte hij de overstap naar Dare Gaviota.

Overwinningen[bewerken | brontekst bewerken]

2016
Jongerenklassement Ronde van Szeklerland

Ploegen[bewerken | brontekst bewerken]