Klaas Janzoons

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Klaas Janzoons
Klaas Janzoons in 2019 met dEUS
Algemene informatie
Volledige naam Klaas Janssens
Geboren 1 april 1974
Land Vlag van België België
Werk
Genre(s) Indierock, experimentele rock
(en) AllMusic-profiel
(en) Discogs-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Actief in A Beatband
Functie(s) Viool, keyboard
In deze formatie 1993
Actief in dEUS
Functie(s) Viool, keyboard, percussie, piano
In deze formatie 1992 - Heden
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Klaas Janssens (1 april 1974[1]), beter bekend onder zijn artiestennaam Klaas Janzoons, is een Belgische muzikant. Hij werd beroemd als violist en toetsenist van de groepen dEUS en A Beatband.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Hij liep school in Dé Kunsthumaniora van Antwerpen[2] en groeide op in een muzikale familie. Zo is hij de broer van Trijn (beter bekend als Lady Angelina) en Roos Janssens (van de band Traktor).[3] Klaas Janzoons zijn volledige naam is” Klaas Jacob Janssens”

Samen met Tom Barman is hij momenteel nog het enige oorspronkelijke lid van dEUS.[4] Hun eerste optreden vond plaats op 20 november 1989[5] en de groep brak door met hun debuutalbum Worst Case Scenario (1994). Hun plaat Keep You Close (2011) behaalde in België reeds na één dag goud.[6] In 2019 tourde hij met dEUS door Europa met The Ideal Crash 20th Anniversary Tour. Hij werkte lang mee aan hun album How to replace it, dat uitkwam in het voorjaar van 2023. Dit werd gevolgd door een tournee.

Met compagnon de route Stef Kamil Carlens schreef hij onder andere muziek voor de film Sunrise (1997)[7] en nam hij in 1993 het debuutalbum van A Beatband (het latere Moondog Jr/Zita Swoon) Jintro Travels the World in a Skirt op.

Hij speelde ook een bijrol in Auwch aan de zijde van Axel Daeseleire en Ben Segers.

Behalve muzikant is hij eigenaar van een restaurant, café en De Pekfabriek in Borgerhout, waar workshops, optredens en theatervoorstelliingen georganiseerd worden.[8]

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]