Leve de vrouw

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Leve de vrouw
Single van:
Nick & Simon
Van het album:
Herinneringen - Het beste van
B-kant(en) Ode aan de vrouw
Uitgebracht 1 september 2014
Genre Palingpop
Duur 3:44
Label Artist & Company
Schrijver(s) Simon Keizer, Jaap Kwakman, Jan Dulles
Producent(en) Gordon Groothedde
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
Nick & Simon
2014
De horizon
  2014
Leve de vrouw
  2014
Pak van mijn hart
Volgorde op Herinneringen - Het beste van
3 (cd2)
Geef me deze tijd
  4 (cd2)
Leve de vrouw
  5 (cd2)
Mijn donkere hart
(en) MusicBrainz-pagina
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Leve de vrouw is een lied van het Nederlandse zangduo Nick & Simon. Het werd in 2014 als single uitgebracht en stond in hetzelfde jaar als vierde track en als nieuw nummer op de tweede cd van het verzamelalbum Herinneringen - Het beste van.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Leve de vrouw is geschreven door Simon Keizer, Jaap Kwakman en Jan Dulles en geproduceerd door Gordon Groothedde. Het is een nummer uit het genre palingpop en is een viering van het bestaan van alle vrouwen op de wereld. Op de B-kant van de single staat Ode aan de vrouw, dat, zoals de titel doet vermoeden, een ode is aan de vrouw. Daarnaast is het B-kantnummer een bewerking van Ik wou dat ik jou was van Veldhuis & Kemper uit 2003.

Hitnoteringen[bewerken | brontekst bewerken]

De zangers hadden succes met het lied in de hitlijsten van het Nederlands taalgebied. Het piekte op de 42e plaats van de Nederlandse Single Top 100 in de twee weken dat het in deze hitlijst te vinden was. De Nederlandse Top 40 werd niet bereikt; het kwam hier tot de derde plek van de Tipparade. Ook in de Vlaamse Ultratop 50 was er geen notering. Wel bereikte het de 65e positie van de Ultratip 100.