Lewis (seizoen 2)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Lewis (seizoen 2)
Televisieprogramma Lewis
Land van oorsprong Vlag van Verenigd Koninkrijk
Zender(s) Vlag van Nederland KRO-NCRV
Vlag van België België Canvas
Start 24 februari 2008
Einde 16 maart 2008
Aantal afleveringen 4
Seizoenchronologie
← Vorige
Volgende →
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Het tweede seizoen van Lewis liep van 24 februari 2008 tot en met 16 maart 2008 en bevatte vier afleveringen.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Afleveringen[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.
Nr. Aflevering Titel Regisseur Schrijver Selectie gastrollen Uitzenddatum Vlag van Verenigd Koninkrijk
5 1
And the Moonbeams Kiss the Sea
Dan Reed Alan Plater Haydn Gwynne - Sandra Walters
Darren Clarke - Reg Chapman
Caroline O'Neill - Susan Chapman
Emily Beecham - Nell Buckley
Tom Riley - Philip Horton
Neil Pearson - dr. Stringer
Jeany Spark - Jane Evans
24 februari 2008
De moorden op Reg Chapman, een conciërge van de Bodleian Library en gokverslaafd, en Nell Buckley, een kunststudente, lijken op eerste oog geen connectie te hebben. Het onderzoek wijst echter uit dat Chapman historische boeken uit de Bodleian stal zodat Buckley samen met Philip, een andere student en getalenteerde schilder, de lege bladeren uit de boeken kon gebruiken om vervalsingen te maken. Zij vervalste gedichten van de beroemde Percy Bysshe Shelley en verkocht deze op de internationale markt. Het blijkt dat de twee slachtoffers, om verschillende redenen, de grote man achter de schermen wilden openbaren, en dat zij hierom vermoord werden.
6 2
Music to Die For
Bill Anderson Dusty Hughes Tom Goodman-Hill - Richard Helm
Cheryl Campbell - Valli Helm
Ben Batt - Milo Hardy
Joanna Christie - Sarah Kriel
Rachael Blake - Ann Kriel
Paul Venables - Hansie Kriel
Bradley James - Jack Roth
2 maart 2008
Wanneer R.G. Cole, een oudere homoseksuele professor, vermoord wordt in het huis van zijn jongere vriend gaan Lewis en Hathaway op onderzoek uit. Het onderzoek brengt hen naar illegale vuistgevechten, Wagner opera's, Oost-Berlijn en de Stasi. Tijdens het onderzoek komt Lewis in contact met een vrouw die in het verleden een relatie had met zijn oude baas, inspecteur Morse.
7 3
Life Born of Fire
Richard Spence Tom MacRae Matthew Marsh - Henry McEwan
Gillian Bevan - Sadie McEwan
Ian McNeice - pastoor King
Rachael Stirling - Zoë Kenneth
Chiké Okonkwo - Jonjo Read
Kate Miles - Nova Rose
Bruce Mackinnon - Conan Jones
9 maart 2008
Student Will McEwan schiet zichzelf voor de ogen van pastoor Francis King door het hoofd. Terwijl Lewis en Hathaway, die het slachtoffer uit zijn jeugd kent, zich afvragen of zij met een moord te maken hebben wordt King vermoord gevonden. De connectie tussen hen beiden blijkt The Garden te zijn, een opgeheven stichting die als doel had om homoseksuelen te genezen van hun seksuele voorkeur. Een embleem van een feniks, dat deze stichting gebruikte, wordt ook gevonden op het zelfmoordbrief van McEwan en bij de moord op King. Tijdens het onderzoek ontdekken zij dat de vader van McEwan hem uit het huis heeft gezet toen hij bekend maakte dat hij homoseksueel was. zijn moeder verklaart echter dat hij de laatste maanden een relatie had met een meisje. Lewis ontdekt tijdens het verdere onderzoek meerdere geheimen en leugens. Na meerdere moorden blijkt dat de vriendin van McEwan zichzelf anders voordoet dan zij eigenlijk is, en dat dit Hathaway bijna fataal wordt.
8 4
The Great and the Good
Stuart Orme Paul Rutman Laura Rees - Beatrice Donnelly
Daniela Nardini - Magda Donnelly
Sean McGinley - Keiran Donnelly
Jason Watkins - Oswald Cooper
Tim Dutton - Simon Ashton
Kwame Kwei-Armah - Danny Adebayou
16 maart 2008
Lewis laat zich overhalen voor een partij squash met Hathaway. Hij gaat door zijn rug en zoekt de spoedeisende hulp van het ziekenhuis op. Daar ontmoeten hij en Hathaway de familie Donnely, hun dochter Beatrice is daar gedrogeerd binnen gebracht en blijkt seksueel misbruikt te zijn. Beatrice werd in een veld gevonden waar zij verkracht is, zij kan zich echter niets daarvan herinneren. Bewijzen voeren hen naar Oswald Cooper, een conciërge van de school waar Beatrice ook les volgde. Hij gebruikt dezelfde medicijnen waarmee Beatrice gedrogeerd werd. Zijn alibi is dat hij aanwezig was op een etentje met drie voormalige studiegenoten, deze bevestigen zijn alibi. De volgende dag wordt Cooper echter vermoord en gecastreerd gevonden in zijn huis. Bewijzen wijzen dan uit dat Cooper Beatrice wel verkracht heeft en dat zijn alibi vals was. Het blijkt dat Cooper zijn voormalige studiegenoten hielp door georganiseerde oplichting, en dat hij werd vermoord om dit geheim te houden.