Loes Van den Heuvel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Loes van den Heuvel
Loes van den Heuvel, gekleed als Carmen uit F.C. De Kampioenen.
Loes van den Heuvel, gekleed als Carmen uit F.C. De Kampioenen.
Algemene informatie
Geboren 10 september 1956
Land België
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Loes Van den Heuvel (Reet, 10 september 1956) is een Vlaamse actrice en zangeres.

Ze speelde mee in onder andere Liefde & geluk (2001, als Monique), Niet voor publicatie (1990, als Monique van Borgerhout) en Postbus X (1988, als Juffrouw Adèle Pluym), en ze speelde een gastrol in de succesvolle politieserie Heterdaad. Maar ze is vooral bekend van de populaire reeks F.C. De Kampioenen als Carmen Waterslaeghers, de vrouw van Xavier en moeder voor haar hondje Nero. Deze rol vertolkte ze 21 jaar lang en in 2013 was ze ook nog te zien zijn in de gelijknamige film van F.C. De Kampioenen.

In 1994 werd op haar een beroep gedaan voor het stemmenwerk van de film Max met onder anderen Jacques Vermeire, Greet Rouffaer, Danni Heylen en Johny Voners in de hoofdrollen.

In 2008 daagde ze haar gemeente Keerbergen uit voor het VRT-programma Fata Morgana. Keerbergen behaalde 4 van de 5 sterren. In 2012 is Loes op diverse podia te zien als zangeres. Ook neemt ze een rol voor haar rekening in de operette De graaf van Luxemburg van Walter Smits.

In totaal heeft ze 4 Gouden Ogen gewonnen als Beste Actrice.

In Het Monster van Parijs leende Loes haar stem aan Carlotta. In een ver verleden speelde ze een gastrol in de beginjaren van Samson & Gert, en in 2013 was Van den Heuvel in de bioscoopzalen te zien als Stella Struis in de film Piet Piraat en het Zeemonster. In 2013 was ze ook stemactrice van de week in Funnymals.

In haar vrije tijd houdt ze zich voornamelijk bezig met dieren, zo is ze een notoir paardenliefhebster.

Externe link[bewerken]