Lola (automerk)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Lola is een Engelse fabrikant van raceauto's, die in 1961 door Eric Broadley in Huntingdon werd opgericht.

Lola is bekend van het autoracen maar heeft ook een roeibootafdeling Lola Aylings. In 1997 werd Lola, na een onsuccesvol Formule 1 avontuur met Lola MasterCard, gekocht door Martin Birrane.

Endurance-auto's[bewerken]

Lola B05/40

Lola maakt al vanaf de oprichting endurance-auto's. De Lola T70 was succesvol in het World Endurance Championship en in de Can-Am series. In de jaren 80 bouwde Lola auto's voor IMSA GTP. De auto's werden uitgerust met Cosworth, Mazda of Chevrolet motoren. De Lola B2K/10 haalde diverse overwinningen in de American Le Mans Series. De Lola B05/40 won die klasse in 2005 en 2006. Het Dyson Racing team gebruikte de auto tijdens de 24 uur van Le Mans.

Formule 1[bewerken]

Lola deed voor het eerst mee in 1962 met het Bowmaker-Yeoman Racing Team. De auto won de niet voor het wereldkampioenschap meetellende Grand Prix van Rome in 1963.

In 1967 hielp Lola Honda een raceauto te maken. De auto werd de Honda RA300 en werd de Hondola genoemd door de pers. De auto won de Italiaanse Grand Prix.

In 1985 bouwde Lola een auto voor het Haas team met een Hart motor. Nadat het team financiële problemen had werd het gekocht door Bernie Ecclestone.

In 1989 bouwde Lola een auto voor het Larousse-Camels team. In 1989 kwam daar een Lamborghini motor in. Ze haalden wat punten met de coureurs Éric Bernard en Aguri Suzuki. Omdat ze logen wie de auto gemaakt had werden in 1990 al hun punten afgenomen.

Het Scuderia Italia team vroeg Lola een auto te bouwen die beter was dan de Dallara die ze in de voorgaande jaren hadden. Ze werden voorzien van Scuderia Ferrari motoren. Omdat het slecht ging trok het team zich terug uit de Formule 1 voor het einde van het seizoen.

In 2009 heeft Lola zich ingeschreven voor het Formule 1 kampioenschap van 2010. Lola neemt deel aan het kampioenschap vanwege de nieuwe regels in de Formule 1. Deze regels maken het mogelijk om met een beperkt budget deel te nemen aan het kampioenschap.[1][2] Het lukte uiteindelijk niet deel te nemen.

Andere formules[bewerken]

Het bedrijf heeft ook auto's gebouwd voor de ChampCar waarmee Arie Luyendyk de Indianapolis 500 won. Ze bouwen nu nog steeds auto's voor de Formule Ford en Formule Atlantic. Ze hebben ook auto's gebouwd voor de Formule 3. Ze hebben ook auto's gemaakt voor de A1GP en de Formule Nippon. De auto's die uit de A1GP afkomstig zijn worden tegenwoordig gebruikt in de AutoGP, een Europese klasse met een overwicht aan Italiaanse races geëvolueerd uit de Euroseries 3000 waar in 2009 ook de ex-A1GP wagens toegestaan werden.

Externe link[bewerken]

Bronnen, noten en/of referenties
  1. Britse renstal Lola overweegt terugkeer in Formule 1, Het Laatste Nieuws, 15 mei 2009
  2. Aston Martin denkt aan Formule 1, Het Laatste Nieuws, 23 april 2009