Luchthaven Trapani-Birgi

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Luchthaven Trapani-Birg
Luchthavengebouw van Trapani-Birgi in 2010
Luchthavengebouw van Trapani-Birgi in 2010
IATA: TPS ICAO: LICT
Algemene informatie
Type Militair + civiel
Eigenaar uitbater: Airgest S.p.A.
Plaats Trapani
Hoogte 7 m
Coördinaten 37° 54′ NB, 12° 29′ OL
Website www.airgest.com
Locatie in Italië
Luchthaven Trapani-Birgi
Luchthaven Trapani-Birgi
Startbanen
   Baan      Lengte   Materiaal
13/31 2698 m Beton
Lijst van luchthavens
Portaal  Portaalicoon   Luchtvaart

De luchthaven Trapani-Birgi ligt aan de uiterste westkust van het eiland Sicilië, in de buurt van de plaats Birgi (gemeente Marsala). Ze ligt ongeveer 13 km ten zuiden van Trapani en halverwege tussen Trapani en Marsala. De officiële naam van de luchthaven is Vincenzo Florio Airport, vernoemd naar Vincenzo Florio (een Siciliaans industrieel in de wijnindustrie), maar ze wordt doorgaans aangeduid als Trapani-Birgi of kortweg Trapani.

Het is een militair vliegveld dat ook gebruikt wordt voor de burgerluchtvaart. Het militaire deel ligt ten noorden van de enige start- en landingsbaan, die een lengte heeft van 2698 m en een breedte van 45 m. Het luchthavengebouw voor de civiele diensten ligt aan de zuidkant. In de loop van 2008 is er een nieuw luchthavengebouw in dienst genomen.

Verkeer en vervoer[bewerken]

Vanaf de luchthaven wordt een reguliere busverbinding met Paceco en Trapani onderhouden door Azienda Siciliana Transporti (AST). Daarnaast bieden andere busmaatschappijen (Terravision) verbindingen aan, waaronder een directe verbinding met Palermo.

Externe link[bewerken]