Lundenburger Straße

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Lundenburger Straße
Lundenburger Straße
Lundenburger Straße
Lundenburger Straße
Land Oostenrijk
Deelstaat Neder-Oostenrijk
Lengte 21 km
Tol Tolvrij
Portaal  Portaalicoon   Verkeer & Vervoer
Traject
Begin stad Lanzendorf
Afrit weg  Wilfersdorf-Nord 7Brünner StraßeE461
Kruising Wilfersdorf 48Erdöl Straße
Brug over het water Poybach
Overweg Lokalbahn Enzersdorf bei Staatz–Dobermannsdorf
Begin stad Großkrut
Brug over het water Hametbach
Kruising Reintal 49Bernstein Straße
Grens met ander EU-land Grena met Tsjechië
verder als R55 naar

De Ludenburger Straße B47 is een Bundesstraße in de Oostenrijkse deelstaat Neder-Oostenrijk. De weg verbindt Wilfersdorf via Großkrut met Reintal en is 21 km lang.

Routebeschrijving[bewerken | brontekst bewerken]

De B47 begint op de rondweg van Wilfersdorf op de afrit Wilfersdorf-Nord van de B7. De weg loopt verder in noordoostelijke richting door Großkrut en Reintal waar de B49 aansluit. De B47 loopt in noordwestelijke richting naar de Tsjechische grens waar ze overgaat in de R55 naar Lundenburg.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Na de Anschluss werd deze weg op 1 April 1940 als Reichsstraße in het Duitse wegensysteem opgenomen als onderdeel van de weg die Wilfersdorf met Krakau verbond en kreeg het nummer Reichsstraße 374.[1]

De Lundenburger Straße behoort sinds januari 1950 tot de lijst met Bundesstraßen in Oostenrijk.[2] In 2002 werd de B47 overgedragen aan de deelstaatregering.

Ombouw[bewerken | brontekst bewerken]

Tijdens de planning van het noordelijke deel van de A5 om ook Großkrut en Reintal een rondweg te geven, had men had het idee dat de B47 door de aanleg van de A5 meer verkeer te verwerken zou krijgen richting Břeclav. De planning is in de ijskast gezet en opgenomen in het mobiliteitsplan voor Neder-Oostenrijk 2030*.[3]