Manny Delgado

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Manny Delgado
Personage uit Modern Family
Manny Delgado
Debuut Pilot
Bedacht door Christopher Lloyd
Steven Levitan
Gespeeld door Rico Rodriguez II
Persoonsinformatie
Volledige naam Manuel Alberto Javier Alejandro "Manny" Delgado
Geslacht Man
Geboren 4 januari 1999
Geboorteland Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Nationaliteit Amerikaans
Beroep Student
Relatiebanden
Ouders Javier Delgado (vader)
Gloria Delgado-Pritchett (moeder)
Jay Pritchett (stiefvader)
Broers Joe Pritchett (halfbroer)
Mitchell Pritchett (stiefbroer)
Zussen Claire Dunphy (stiefzus)
Portaal  Portaalicoon   Media

Manuel Alberto Javier Alejandro "Manny" Delgado (Florida, 4 januari 1999) is een personage uit de sitcom Modern Family dat vertolkt wordt door Rico Rodriguez II.

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Manny is de zoon van Gloria en haar eerste man Javier. Zijn stiefvader is Jay en Joe is zijn halfbroer. Eerst is hij helemaal niet zelfverzekerd, maar dit verbetert naarmate de serie vordert.[1] Hij is erg slim, na zijn nicht Alex de slimste van de familie. Hij is ook zeer volwassen en intuïtief voor zijn leeftijd, hij doet dan ook vaak volwassenachtige dingen. Hij praat bijvoorbeeld soms met Claire over haar huwelijk en kinderen, en hij drinkt vaak koffie. Hij geraakte zelfs betrokken bij de aandelenmarkt en overwoog om, net zoals zijn vader Javier, een professionele gokker te worden.

Manny is, net zoals Gloria, gepassioneerd door het leven, ondanks dat hij als de dood is voor vlinders. Ook is hij erg romantisch. Hij grijpt al zijn kansen op het vlak van meisjes, hij is dan ook niet bang om oudere meisjes uit te vragen. Hij heeft een crush op zijn stiefnicht Haley, die hij bloemen heeft gegeven en zelfs gekust heeft. Hij ziet zijn biologische vader als een god, ondanks dat deze meermaals zijn beloftes breekt.

Manny speelt voor een footballteam en is een goede schaker. Zijn lievelingskleding is zijn bordeauxrode smoking. Manny en zijn stiefneef Luke zijn de beste vrienden, ondanks het feit dat ze weleens durven discussiëren of zelfs vechten.