Mitchell Pritchett

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Mitchell Pritchett
Personage uit Modern Family
Mitchell Pritchett
Debuut Pilot
Bedacht door Christopher Lloyd
Steven Levitan
Gespeeld door Jesse Tyler Ferguson
Persoonsinformatie
Volledige naam Mitchell Vincent "Mitch" Pritchett
Geslacht Man
Geboren 4 januari 1973
Geboorteland Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Nationaliteit Amerikaans
Beroep Advocaat
Relatiebanden
Ouders Jay Pritchett (vader)
DeDe Pritchett (moeder)
Broers Manny Delgado (stiefbroer)
Joe Pritchett (halfbroer)
Zussen Claire Dunphy (zus)
Huwelijk Cameron Tucker (man)
Kinderen Lily Tucker-Pritchett (dochter)
Portaal  Portaalicoon   Media

Mitchell Vincent "Mitch" Pritchett (Californië, 4 januari 1973) is een personage uit de sitcom Modern Family dat vertolkt wordt door Jesse Tyler Ferguson.

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Mitchell is de zoon van Jay en DeDe. Hij is de jongere broer van Claire en Gloria's stiefzoon. Manny is zijn stiefbroer en Joe zijn halfbroer. Samen met zijn man Cameron heeft hij een geadopteerde dochter Lily. Hij is een rustige, zachtaardige persoon. In bepaalde situaties is Mitchell het volledige tegenovergestelde van Cameron, wat geregeld tot discussies lijdt. Desondanks vullen ze elkaar wel altijd aan. Soms is Mitchell wel gegeneerd door Camerons uitbundigheid. Hij vindt het moeilijk om in het openbaar zijn affectie te tonen, en kan er ook niet tegen dat mensen in zijn persoonlijke ruimte komen. Hij is een overbeschermde vader. Daarnaast is hij een zeer goede advocaat.[1]

Mitchell heeft een ingewikkelde relatie met zijn vader, die in het begin van de serie last heeft met de homoseksualiteit van zijn zoon. Gelukkig verbeterd dit naarmate de serie vordert. Mitchell is een fan van musicals en was als kind een kunstschaatser, samen met zijn zus. Ondanks dat hij zichzelf als een doe-het-zelver ziet, is vrijwel iedereen bang wanneer hij in de buurt van gereedschap komt. Mitchell behaalde zijn bachelor aan de Cornell University en zijn master aan de Columbia University.