microSD

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Een MicroSD-kaart.

Een microSD is een zeer kleine, met flashgeheugen opgebouwde geheugenkaart die gebaseerd is op het TransFlash-formaat van SanDisk. De microSD-kaarten kunnen tot nu toe maximaal 128 gigabyte bevatten en worden vooral gebruikt in mobiele telefoons vanwege het zeer kleine formaat. Steeds meer mobiele apparaten maken gebruik van microSD-kaarten aangezien de capaciteit ervan steeds groter wordt.

Een microSD is 15 mm x 11 mm x 1 mm groot en een halve gram zwaar. Dit is te vergelijken met een vingernagel en is op het moment de kleinste vorm van commercieel verkrijgbare geheugenkaarten.

TransFlash is vrijwel identiek aan microSD en ze kunnen beide gebruikt worden in apparaten die gemaakt zijn voor het andere type. Er is één verschil, en dat is dat microSD in tegenstelling tot TransFlash wel gebruikt kan worden voor Near field communication.

Andere vormen van SD-kaarten zijn de gewone SD-kaart en de miniSD-kaart.

MicroSDHC[bewerken]

MicroSD-kaarten hebben een limiet van 4GB aan geheugen. Omdat er een grote vraag kwam naar geheugenkaartjes die meer dan 4 GB aan data kon opslaan, werd de SDHC-standaard ontwikkeld. SDHC staat voor "Secure Digital High Capacity", en staat dus voor grote opslag. De microSD HC-kaartjes zien er hetzelfde uit als normale microSD-geheugenkaartjes maar worden niet ondersteund door sommige oudere apparaten.

De 32GB-microSDHC is in april 2010 in de Benelux uitgekomen.[1]

Bronnen, noten en/of referenties