Milton Keynes Dons FC

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Milton Keynes Dons FC
Denbigh south stand 16 may 07.JPG
Naam Milton Keynes Dons
Football Club
Bijnaam The Dons
Opgericht 2004
Stadion stadium:mk
Milton Keynes
Capaciteit 22,000
Voorzitter Vlag van Engeland Pete Winkelman
Trainer Vlag van Engeland Karl Robinson
Competitie Football League One
Teamkleuren Teamkleuren Teamkleuren
Teamkleuren
Teamkleuren
Thuiskleuren
Teamkleuren Teamkleuren Teamkleuren
Teamkleuren
Teamkleuren
Uitkleuren
geldig voor 2007-2008
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

Milton Keynes Dons FC (MK Dons) is een Engelse voetbalclub. De club kreeg op 21 juni 2004 deze naam in plaats van Wimbledon FC, dat negen maanden eerder van Londen naar Milton Keynes was verhuisd. Teleurgestelde fans van Wimbledon FC hadden eerder, in 2002, een nieuwe club (AFC Wimbledon) opgericht die zij als opvolger van Wimbledon FC beschouwen. Alle oude prijzen behaald door Wimbledon FC zijn - na langdurig overleg - door MK Dons teruggegeven aan de London Borough of Merton, de thuisbasis van het oorspronkelijke Wimbledon FC. Hieronder ook de FA cup van 1988.

Pete Winkelman wilde eind jaren negentig een professionele voetbalclub in Milton Keynes hebben. De stad had vijf niet-liga teams, waarvan Milton Keynes FC de meest succesvolle was. Hij probeerde een club met een proflicentie uit een andere stad over te halen in Milton Keynes te komen spelen. Sinds 1998 benaderde Winkelman clubs in financiële moeilijkheden als Barnet FC, Luton Town en Queens Park Rangers, zonder succes. Wimbledon FC speelde al sinds 1991 in Selhurst Park, het stadion van Crystal Palace, en Winkelman overtuigde het management van de club dat een verhuizing naar Milton Keynes de club een nieuwe impuls kon geven.

Deze start was niet erg succesvol. Wimbledon FC eindigde het eerste seizoen in Milton Keynes (2003/2004) als laatste in de First Division, met 33 nederlagen (slechts één club deed het ooit slechter in de Engelse geschiedenis met 34 nederlagen). Onder de nieuwe naam 'Milton Keynes Dons FC', een nieuw logo en andere clubkleuren hoopte de clubleiding op betere prestaties en op meer publiek. In 2007 verhuisde MK Dons (zoals de club in de volksmond heet) naar een nieuw stadion, Stadium:mk. Tot die tijd speelde de club haar thuiswedstrijden in het National Hockey Stadium in Milton Keynes.

Na het seizoen 2005/2006 degradeerde het team uit de League One naar de League Two. In 2007/2008 werden de MK Dons kampioen van deze competitie en promoveerde ze terug naar League One. In 2008/2009 waren ze lang onderweg naar rechtstreekse promotie, maar aan het eind werd het verspeeld. In de playoffs werd er na strafschoppen verloren van Scunthorpe United.

Erelijst[bewerken]

2008

Bekende (oud-)spelers[bewerken]

Externe link[bewerken]