Morten Ørum Madsen

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.
Morten Ørum Madsen
Morten Ørum Madsen
Persoonlijke informatie
Nationaliteit Vlag van Denemarken Denemarken
Geboorteplaats Silkeborg
Geboortedatum 6 april 1988
Carrière
Sport Golf
Profdebuut 2011
Overwinningen
Europese PGA Tour 1
Sunshine Tour 1
Laatst bijgewerkt op: 28-02-2014
Portaal  Portaalicoon   Golf

Morten Ørum Madsen (Silkeborg, 9 april 1988) is een golfer uit Denemarken.

Toen hij jong was woonden zijn ouders een tijd in Engeland, Singapore en Portland, waar Morten eindexamen op de Tualatin High school deed. Hij was al twaalf jaar toen hij met golf begon, wat hij meer deed om zijn vader een plezier te doen dan hemzelf. Toch werd hij zelf al gauw fanatiek.

Amateur[bewerken | brontekst bewerken]

Madsen werd lid van de Silkeborg Golf Club waar Thomas Bjørn ook lid was. Al gauw zat hij in het nationale team van Denemarken. In 2008 werd hij derde bij het Europees Amateur Kampioenschap. Dat najaar ging hij studeren aan de Oregon State University.

In 2009 won hij het Deens Amateur Strokeplay op zijn thuisbaan.
In 2010 speelde Madsen de Jacques Leglise Trophy op Golf Club Castelconturbia in Italië en de Eisenhower Trophy in Buenos Aires.

Gewonnen[bewerken | brontekst bewerken]

Teams[bewerken | brontekst bewerken]

Professional[bewerken | brontekst bewerken]

Toen Madsen professional werd had hij handicap +5,7, op dat moment de beste handicap in Europa.

In 2011 speelde hij een paar toernooien op de Challenge Tour. Zijn beste resultaat was een 11de plaats bij het Acaya Open in Italië. Op de Tourschool van 2011 haalde hij de Finals maar eindigde op de 53ste plaats dus hij haalde geen kaart voor de Europese Tour. In 2012 heeft hij dus een spelerskaart voor de Challenge Tour. Vanaf 2013 speelt hij op de Europese Tour, waar hij begin 2014 het Zuid-Afrikaans Open won.

Gewonnen[bewerken | brontekst bewerken]

Europese Tour
Sunshine Tour

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]