Museum für Hamburgische Geschichte

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Museum für Hamburgische Geschichte
Entree museumgebouw
Locatie Holstenwall 24,
20355 Hamburg
Coördinaten 53° 33′ NB, 9° 58′ OL
Thema Geschiedenis
Opgericht 1922
Detailkaart
Museum für Hamburgische Geschichte (Hamburg)
Museum für Hamburgische Geschichte
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Kunst & Cultuur

Het Museum für Hamburgische Geschichte is een museum in de Duitse stad Hamburg en geeft een overzicht van de geschiedenis van de stad vanaf 800 n. Chr. Het gebouw staat in het meest westelijke gedeelte van Planten un Blomen, een park waar de inmiddels afgebroken verdedigingswal van de stad lag.

In 1839 werd de Verein für Hamburgische Geschichte opgericht. Deze vereniging verzamelde historisch materiaal met betrekking de stad.

In 1922 kwam het huidige museumgebouw gereed waarin de collectie werd ondergebracht. Verdeeld over drie etages zijn zalen met diverse aspecten van de geschiedenis van de havenstad tentoongesteld. Hierbij maakt het museum gebruik van historische gebruiksvoorwerpen, prenten, schilderijen, maquette’s, kaarten. aandacht wordt besteed aan de havenindustrie en aan het rijke culturele leven in de stad (theater, film en muziek). Het museum heeft ook diverse ruimtes volledig ingericht zoals bijvoorbeeld een winkel met koloniale waren. Op de bovenste etage is ook nog een grote modelspoorbaan.

Fotogalerij[bewerken | brontekst bewerken]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Museum für Hamburgische Geschichte van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.