My World Is Empty Without You

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
My World Is Empty Without You
Single van:
The Supremes
Van het album:
I Hear A Symphony
B-kant(en) Everything Is Good About You
Uitgebracht 29 december 1965 (VS)
Soort drager LP (7")
Opname 1965 in Hitsville USA (studio A).
Genre Soul
Duur 02:33
Label Motown
Schrijver(s) Holland-Dozier-Holland
Producent(en) Brian Holland & Lamont Dozier
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
  • #5 (Verenigde Staten)
  • #6 (Canada)
  • #10 (R&B)
The Supremes
"I Hear a Symphony"
(1965)
  "My World Is Empty Without You"
(1965)
  "Love Is Like An Itching In My Heart"
(1966)
(en) MusicBrainz-pagina
Portaal  Portaalicoon   Muziek

"My World Is Empty Without" is een hitsingle van Motowngroep The Supremes uit 1965. In tegenstelling tot de meeste singles uit de periode dat Florence Ballard deel van de groep uitmaakte, haalde dit nummer niet de #1 positie, maar bleef het steken op #5.

Het nummer, geschreven door Holland-Dozier-Holland, gaat over dat de vertelster, in dit geval leadzangeres Diana Ross, zich eenzaam voelt zonder haar geliefde en dat hij daarom bij haar moet blijven. De tekst wordt ondersteund door een dramatische begeleiding van de band met onder andere violen. Het nummer is ook opgenomen door andere Motownartiesten als Stevie Wonder en Barbara McNair.

Naarmate de jaren verstreken was het gerucht ontstaan dat Supreme Florence Ballard niet mee zou zingen op de opname van het nummer, omdat ze er niet toe in staat zou zijn. Haar vervanger zou Marlene Barrow van The Andantes zijn geweest. Dit gerucht werd echter onjuist verklaard toen er een reeks van Motown Karaoke cd's uitkwam waar ook "My World Is Empty Without You" op voorkwam. Hierop waren de stemmen van alleen de achtergrondzangeressen van The Supremes te horen en dus niet die van Diana Ross, de lead. Ballard was samen met Mary Wilson een van de achtergrondzangeressen en haar stem was duidelijk te horen. Ook is Ballard te zien op de video-opname van het nummer.

Bezetting[bewerken | brontekst bewerken]