My favorite scar

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

My Favorite Scar was een Nederlandse rockband.

Geschiedenis[bewerken]

Nederlandse darkrockband bestaande uit Patrick 'Pat' de Kok (ex-Vals licht, ex-Feeler), Eef 'Evan' van Riet (ex-Feeler), Daan 'Dan' Janzing (ex-Kingfisher Sky), Roel van Helden (Powerwolf) en Jeroen 'Jay' van Riet (ex- Feeler).

Debuutalbum 'My Favorite Scar' is geproduceerd door Oscar Holleman (Within Temptation, Nailpin, After Forever, K-Otic, Heideroosjes, Gorefest, Ayreon, Krezip) en uitgebracht op 6 augustus 2010, via Universal. Singles: 'Waste', 'Kingsize', 'This Poison Love' (geschreven met Ben Moody (ex-Evanescence en We Are The Fallen) en een cover van The Cult's 'Rain'.

Voorafgaand aan de release van het album brengt de band eerst een EP uit, met 'Waste', 'Burn down' en 'No Love Lost'. Het album wordt goed ontvangen in de pers; o.a. Album van de Maand in Aardschok Magazine. Er zijn vocale gastbijdragen van Rachel Kramer, Collette Schiphorst (Good Things End) en Jan Chris de Koeijer (Gorefest).

Voorprogramma's voor Disturbed, Megadeth, KISS, We Are The Fallen, Epica en een korte tour met Alter Bridge in Nederland, België en Duitsland zorgen voor naamsbekendheid in de Nederlandse rockscene en daarbuiten.

My Favorite Scar toert van september tot december 2010 veelvuldig in het clubcircuit. In januari tekent de band een contract met het Duitse Halbe Miete management.

In 2011 wordt er gewerkt aan een tweede album en een serie live shows. Een release datum voor het album is nog niet bekend.

Op 13 mei werd bekend gemaakt dat My Favorite Scar door het uitblijven van groot succes heeft besloten een punt aan haar carrière te zetten.

Bandleden[bewerken]

 • Eef van Riet - gitaar
 • Daan Janzing - gitaar
 • Jeroen van Riet - zang
 • Patrick de Kok - bas
 • Roel van Helden- drums

Ex-leden[bewerken]

Discografie[bewerken]

Album Release datum Hoogste notering top 100 Label Opmerkingen
My Favorite Scar 6 augustus 2010 nr 29 Universal

Singles[bewerken]

 • "Waste" (maart 2010)
 • "Kingsize" (mei 2010)
 • "This Poison Love" (september 2010)
 • "Rain" (april 2011)

Ep's[bewerken]

 • "The Waste EP"
 1. Waste
 2. Burn Down
 3. No Love Lost

Tracklist album(s)[bewerken]

My Favorite Scar
 1. Liberty Is Dead
 2. Waste
 3. This Poison Love
 4. Kingsize
 5. Rain
 6. My Favorite Scar
 7. No Love Lost
 8. Burndown
 9. Lost
 10. Save Me
 11. Lie To Me
 12. This Sultry (bonus track op iTunes)

Externe links[bewerken]