Nieves Navarro

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Nieves Navarro
Nieves Navarro in Sergio Martino's horrorfilm All the Colors of the Dark (1972)
Algemene informatie
Volledige naam Nieves Navarro García
Geboren 11 november 1938
Geboorteplaats Almería
Land Vlag van Spanje (1931-1939) Spanje
Vlag van Italië Italië
Werk
Pseudoniem Susan Scott, Suzanne Scott
Jaren actief 1964–1989
Beroep Actrice en model
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Nieves Navarro García (geboren op 11 november 1938 in Almería, Spanje) is een gepensioneerde Italiaanse actrice en mannequin uit Spanje. Navarro werkte veel in de Italiaanse cinema en verscheen naast acteurs zoals Totò en Lino Banfi in de jaren zestig en zeventig. Later nam ze na 1969 voor veel van haar producties de veramerikaniseerde artiestennaam Susan Scott over.

Navarro was ook een van de eerste vrouwelijke sterren van het spaghettiwestern-genre die haar speelfilmdebuut maakte in A Pistol voor Ringo en het vervolg The Return of Ringo samen met latere optredens in The Big Gundown (1966), Long Days of Vengeance (1967), Cloud of Dust... Cry of Death... Sartana Is Coming (1970) en Adiós, Sabata (1971). In 1972 trouwde ze met de Italiaanse regisseur en producent Luciano Ercoli, met in de hoofdrol in veel van zijn producties tot het begin van de jaren 1980, en was ze bekend om haar erotisch getinte rollen in giallo-films en commedia sexy all'italiana. Ze ging na 1983 met pensioen en maakte in 1989 haar twee laatste films. De afgelopen jaren keerde ze terug met haar man in haar geboorteland Spanje.

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]

Bronvermelding[bewerken | brontekst bewerken]

Dit artikel of een eerdere versie ervan is een (gedeeltelijke) vertaling van het artikel Nieves Navarro op de Engelstalige Wikipedia, dat onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen valt. Zie de bewerkingsgeschiedenis aldaar.