Overleg:Arnulf van Karinthië

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 4 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

Reginar en Ermentrudis?[brontekst bewerken]

Over Reginar I van Henegouwen: Hij zou getrouwd zijn met Karels zuster Ermentrudis en haalde Karel over om Lotharingen binnen te vallen. Was: Hij trouwde met Karels zuster Ermentrud en haalde hem over om Lotharingen binnen te vallen. Maar dit gegeven wordt niet bevestigd in andere (en anderstalige) webpagina's. Van Ermentrudis worden verschillende echtgenoten genoemd, maar niet Reginar. Misschien kan iemand dit eens nakijken? Op de Duitse wikipedia zie ik trouwens dat de naam 'Langhals' niet bij deze Reginar hoort, maar bij diens kleinzoon Reginar III. Glatisant 26 dec 2008 13:27 (CET)Reageren

De Algemene geschiedenis der Nederlanden heeft het over Ermentrud, dochter van Boudewijn II de Kale, en Ermentrud, dochter van Karel de Eenvoudige, getrouwd met Godfried, paltsgraaf van Neder-Lotharingen en graaf in Gulikgouw.
Het artikel Reinier I van Henegouwen heeft het overigens over Ermengarde, een dochter van Lotharius I, terwijl AGN over hem zegt:
Deze [Reinier] was de zoon van Giselbert, die als graaf in de Maasgouw reeds in 841 wordt vermeld en de echtgenoot was van een door hem geschaakte, niet met name bekende dochter van keizer Lotharius.
Mogelijk is er verwarring met Irmgard, getrouwd met Lotharius en moeder van de vrouw van Reinier. BoH 26 dec 2008 15:54 (CET)Reageren

Veel dank voor het opzoeken. Ik heb de passage maar verwijderd. Glatisant 28 dec 2008 15:28 (CET)Reageren

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 15 externe link(s) gewijzigd op Arnulf van Karinthië. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 16 mrt 2020 20:15 (CET)Reageren