Overleg:Autotelefoon

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Fijn dat het over binnenvaartschippers gaat, want men noemde het AUTOtelefoon, maar een zeer aanzienlijk deel van de ATF-1 toestellen ging naar de schepen. Daar had de PTT niet op gerekend. Echter ben ik benieuwd welke wet wordt bedoeld dat het niet mocht op schepen en dat alleen marifoon zou mogen op een schip. Mijn vader en vele anderen hadden in 1981 al ATF-1 op het schip. En in de vele jaren daarvoor een mobilofoon. Ik heb nooit geweten/gehoord dat dat verboden geweest zou zijn.

En toch was dat zo, al hadden veel binnenvaartschippers een toestel aan boord. Ergens in de jaren '80 is dat verbod opgeheven. Het had waarschijnlijk ook met een capaciteitsprobleem te maken: het ATF-1 netwerk had ruimte voor slechts 2500 abonnees. Ik zal nog eens naar oude informatie daarover zoeken, maar online is er weinig over te vinden Quistnix (overleg) 13 sep 2018 20:35 (CEST)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Autotelefoon. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 12 apr 2019 02:19 (CEST)[reageer]