Overleg:Bergwegziekenhuis

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 13 jaar geleden door Hanhil

M.H.

Wanneer niet bekend is wie de auteur is kan de foto niet gebruikt worden. n.l. Indien de fotograaf heeft geleefd tot b.v. 1950 hebben de nabestaanden auteursrechten tot 70 jaar na zijn dood. (auteurswet),dus tot 2020. Wanneer een foto in dienstverband is gemaakt,b.v. voor een magazine e.a. geld de 70 jaar na de eerste openbaarmaking.

Eppo Notenboom

eppo@rotterdamfoto.nl www.hollandpanoramaphoto.com www.rotterdamfoto.nl www.watermerk.eu www.torens.nl

Hier betreft het een afbeelding waarbij de fotograaf onbekend is en waarbij gezien de aard van de afbeelding de foto hoogstwaarschijnlijk in dienstverband is gemaakt. Als u informatie heeft over de fotograaf en mocht blijken dat hij inderdaad minder dan 70 jaar geleden is overleden kunt u dat aangeven op Wikimedia Commons. Bij foto's van 100 jaar oud gaan we er doorgaans van uit dat er geen auteursrechten meer op rusten, maar er is geen hard gehanteerde grens.
Gezien de door u genoemde domeinnamen ga ik ervan uit dat u beschikt over diverse foto's van Rotterdam. Ik heb inmiddels ook de nodige foto's vrijgegeven aan het publieke domein. Op Wikipedia:Auteursrechten kunt u zien welke mogelijkheden hiervoor zijn.
mvg Hanhil (overleg) 30 jan 2011 18:03 (CET)Reageren