Overleg:Charismatische beweging

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Hekelt de charismatische beweging het antistructuurdenken van de pinksterbeweging?[brontekst bewerken]

het verhaal dat de charismatische beweging het anti struktuur denken van de pinksterbeweging hekelt is pure nonsen. juist in de charismatische stromingen hoor je veel over dat ze geen struktuur willen en alles moet je aan de "geest" overlaten (Bovenstaande niet-ondertekende bijdrage is van 6 apr 2010 11:55 door Sidebart)

(Paragraafkop toegevoegd HHahn (overleg) 6 apr 2010 12:10 (CEST))Reageren
Voor bovenstaande opmerking is inderdaad wel wat te zeggen. De belangrijkste reden dat de charismatische beweging en de pinksterbeweging aanvankelijk nogal langs elkaar heen leken te leven, was m.i. de argwaan die er in de pinksterbeweging heerste tegen de houding van de kerken, die de pinksterbewging inm het begin niet erg serieus namen. Tegenwoordig is dat anders, zie bijv. Pinksterbeweging#Toenadering tot de PKN. HHahn (overleg) 6 apr 2010 12:10 (CEST)Reageren
Toevoeging: Er staat trouwens helemaal niet dat "de" charismatische beweging het antistructuurdenken hekelt, maar dat "sommigen een afkeer [hebben] van het anti-structuurdenken dat heerst binnen (een gedeelte van) de pinksterbeweging." Dat is niet hetzelfde!
HHahn (overleg) 6 apr 2010 12:15 (CEST)Reageren