Overleg:Coöperatie

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Pov in kopje geschiedenis, met name over België[brontekst bewerken]

In het hoofstuk over de Geschiedenis van coöperaties staan nu veel ongefundeerde propaganda-beweringen. Kan dat wat worden verbeterd? (Voor alle duidelijkheid: ik wil zelf best bijdragen aan verbetering van de tekst, maar ik wil niet meteen als een kip in een vreemd pakhuis door de porceleinkast stampen[1].)
--Paulbe (overleg) 24 jun 2015 01:14 (CEST)[reageer]

In het stukje over Geschiedenis wordt een beetje de schijn gewekt dat er in België in deze zaak een polarisatie was ontstaan tussen de socialisten en de katholieken. De werkelijkheid is iets ingewikkelder. Socialisten hadden zeker niet het monopolie van de coöperatieven. Een duidelijk voorbeeld hiervan is de Antwerpse coöperatieve van liberale signatuur: Help U Zelve, met projecten als bakkerij en dergelijke. Dit initiatief was van de Liberale Werkliedenvereniging en had een eigen Volkshuis met gezamenlijke projecten en diensten. Salilus (overleg) 24 jun 2015 09:56 (CEST)[reageer]

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Coöperatie. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 4 sep 2017 21:19 (CEST)[reageer]

  1. noot: Welke uitdrukkingen/gezegdes verhaspel/contamineer ik hier? een prijsvraagje met als voorlopig enige prijs: de roem.