Overleg:Dina (Bijbelse persoon)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 2 jaar geleden door Handige Harrie in het onderwerp Enige dochter van Jakob

Enige dochter van Jakob[brontekst bewerken]

Dina was de enige dochter van Jakob. Enige verwarring kan ontstaan door Genesis 37:35, waar staat En al zijn zonen en al zijn dochters... en Genesis 46:7, waar staat: zijn dochters. De kanttekeningen geven hier echter uitleg bij:

  • Genesis 37:35, kanttekening 55 (bij 'zijn dochters'): Zijn dochter Dina, zijn aangehuwde dochters en de dochters van zijn zonen.
  • Genesis 46:7, kanttekening 12 (bij 'zijn dochters'): Jakob had maar één dochter, t.w. Dina, vs. 15, en maar één zoonsdochter, vs. 17. De Heilige Schrift gebruikt het meervoud voor het enkelvoud, als ook in Gen. 21:7 en 46:23; Num. 26:8; 1 Kron. 2:8, 31.

Een verder bevestiging staat in Genesis 46:15, waar staat: "Dit zijn de zonen van Lea, die zij Jakob gebaard heeft in Paddan-Aram, met Dina, zijn dochter; al de zielen zijner zonen en zijner dochters waren drie en dertig." Hierbij wordt Jakob zelf ook meegeteld en worden twee zonen van Juda niet meegeteld, omdat zij al overleden waren. Als je dit gaat optellen kom je inderdaad op 33 uit. Koos Overleg 12 apr 2012 21:17 (CEST)Reageren

Waar vind je die kanttekeningen?Handige Harrie (overleg) 21 mei 2022 18:37 (CEST)Reageren

Hemor/Hamor[brontekst bewerken]

De tekst bevatte de spelling Hemor (tweemaal) en Hamor (ook tweemaal)

Zonder inhoudelijke kennis over dit onderwerp te bezitten heb ik gekozen voor eenduidige spelling, nl. Hemor, omdat Hamor een keer zonder hoofdletter was gespeld (waarschijnlijk haastig en minder nauwkeurig) Ook kon ik Hemor een keer terugvinden op een andere wikipedia pagina en Hamor op geen enkele.

Voel je vrij om dit te verbeteren, wanneer fout bevonden. OmikronWeapon (overleg) 17 sep 2015 18:44 (CEST)Reageren