Overleg:Emdaborg

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 1 maand geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Probleem met het archiveren van links in het artikel

Vragen over de Emdaborg[brontekst bewerken]

Moi, ik heb het grootste deel van het artikel Emdaborg aangemaakt, maar omdat ik zelf geen Harener ben, heb ik nog een paar twijfels. Omdat ik mij kan voorstellen dat dit artikel af en toe door mensen uit Haren bezocht wordt die hier meer verstand van hebben, stel ik mijn vragen hier. Om te antwoorden kunt u hierboven op "Bewerken" klikken en uw antwoord hieronder zetten.

Nóg een buitenhuis?[brontekst bewerken]

In het document van de gemeente Haren (te vinden door binnen deze pagina op 'Integraal ontwikkelingsplan DHE.pdf' te klikken.) staat op blz. 63: "De borg Zorgvrij (Emdaborgh) werd in december 1832 op afbraak verkocht. Op de plaats waar het tuinhuis stond, verrees een klein buitenhuis met rieten dak en twee hectare grond eromheen." Ik begrijp hieruit dat er ná het buitenhuis Zorgvrij nóg een klein buitenhuis op deze plaats heeft gestaan. Is dit correct?

Bewoners?[brontekst bewerken]

Is het waar dat J. Rummerink, schout te Haren, in 1793 bewoner was van de Emdaborg? Is er informatie over nog meer bewoners uit de geschiedenis van de Popkenhof/Emdaborg/Zorgvrij?

Sloop boerderij Lusthorst?[brontekst bewerken]

Als ik het goed begrijp is er sprake van twee boerderijen met de naam Lusthorst: de oude hovinge uit de tijd van de Emdaborg, en de modernere boerderij die nog in gebruik geweest is als manege. Volgens staat deze nieuwere boerderij op ongeveer dezelfde locatie als vroeger de hovinge. In hetzelfde document van de gemeente (uit 2005) staat op blz. 119: "De Lusthorst is een bescheidener borgcomplex, georganiseerd rond de oude boerderij de Lusthorst. De boerderij wordt hiermee onderdeel, zelfs middelpunt, van de nieuwe borg." Volgens dit artikel uit 2009 zal de boerderij echter binnen enkele jaren worden gesloopt. Betekent dit dat de plannen gewijzigd zijn en dat de boerderij toch gesloopt wordt?

Locatie resten Hakbosch?[brontekst bewerken]

Waar bevinden zich de overblijfselen van het 'hakbosch' die in 2012 door drs. Uko Vegte gevonden zijn precies? Onder de eerste foto in dit artikel staat "Het Hakbosch bevindt zich midden onder deze tekst". Betekent dit dat dit de resten van het hakbosch zijn?

Foto's[brontekst bewerken]

Als iemand (zelfgemaakte) foto's heeft van de vijver, de resten van het hakbosch of andere overblijfselen van de borg, zou u deze dan op Wikipedia willen plaatsen? Dat zou een mooie bijdrage aan het artikel zijn. Dit kan door hier links op het driehoekje naast 'Hulpmiddelen' te klikken en dan op 'Bestand uploaden'. Als u vragen of problemen heeft bij het uploaden, kunt u die hieronder stellen.


Groeten, LeRoc (overleg) 17 jul 2012 14:58 (CEST)Reageren

1,2,3. Als je een van de andere mooier vindt, mag die er ook in wat mij betreft. hardscarf (overleg) 27 jun 2015 20:44 (CEST)Reageren

Probleem met het archiveren van links in het artikel[brontekst bewerken]

Hallo. Tijdens het archiefproces heeft het archief fouten gevonden voor een of meer sites die ik voor archivering heb ingediend. Hieronder heb ik de links opgenomen die een fout blijkt te bezitten met het volgende foutbericht.

Dit is de enige melding met betrekking tot deze links, en er wordt geen verdere poging genomen om de links te archiveren.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 24 mrt 2024 12:31 (CET)Reageren