Overleg:Jan Mulder (musicus)

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door Walter

Overleg: Jan Mulder (musicus)[brontekst bewerken]

Ik zou graag de tekst willen wijzigen. Dat de nieuwe tekst uit een website kwam is niet zo moeilijk. Het is tekst van jan Mulder door Jan Mulder zelf aangeleverd. En die tekst staat op zijn eigen website. Zelf ben ik webmaster daar. kan ik de zaak nu wijzigen en aanpassen zodat het wel goed blijft staan? Of moet ik eerst een voorstel indioenen over wat ik wil wijzigen?

--Pvoorth 14 mei 2007 13:18 (CEST)Reageren

Hallo P, de tekst van de website zou hier alleen maar kunnen worden weergegeven wanneer de eigenaar de inhoud van de bron (de website) vrijgeeft onder GFDL. Maar, ik las dat je sprak van laster in de huidige tekst, en ik kan die laster er echt niet in terugvinden... kun je aangeven om welke alinea('s) het precies gaat? Denk eraan dat een encyclopedie een neutraal standpunt inneemt, en het kan dus zeer wel voorkomen dat er zaken in een artikel staan die wellicht voor de persoon in kwestie niet vleiend zijn maar wel op waarheid berusten en informatief zijn.
Ik heb om kort te gaan liever dat je hier een voorstel doet voor een wijziging, dan kunnen we er hier over discussiëren. Da's allicht prettiger dan telkens het artikel zelf heen-en-weer veranderen (dat wordt ook wel een "editwar" genoemd), daar wordt niemand vrolijk van, toch. Bedankt voor je begrip en je moeite, groet, eVe Roept u maar! 14 mei 2007 13:25 (CEST)Reageren
Bij het telkens terugplaatsen van die andere tekst, wordt gelijk minder neutrale tekst meegeleverd. Ook verdwijnt de wikiopmaak in zijn geheel. PatrickVanM 14 mei 2007 13:43 (CEST)Reageren

Hallo Eve en PatrickVanM, Die lasterproblematiek is hoe het ervaren wordt door Jan Mulder. Er staan een aantal alinea's die minder tot niet fraai uitkomen voor Mulder. Evenzo goed zouden krantenknipsels gekozen kunnen worden die wel positief schrijven. Een extra negatief beeld geeft net zo min feitelijke en historiesche waarde dan te positief.

Dat van die verwijderde opmaak etc. is inderdaad correct en is gedaan door iemand met te veel enthousiastme. Hieronder voorstel: (mits dat hier zo kan)

Jan Mulder is Pianist en componist en werd in Rotterdam geboren. Hij ontving zijn opleiding bij de Roemeense pianiste Anca Manu en aan het Rotterdams conservatorium bij Elly Salomé. Reeds op jonge leeftijd viel zijn componeertalent op. Sinds zijn afstuderen in 1992 schreef Mulder maar liefst 1000 nieuwe werken voor o.a. piano en orkest. Alhoewel Jan Mulder ook cum laude afstudeerde als organist (U.M.) en een opleiding ontving tot dirigent, besloot hij na z'n doorbraak als concertpianist en componist om definitief te kiezen voor het concertpodium. Samen met het befaamde London Symphony Orchestra nam hij vijf soloalbums op: Écossaise, Écossaise 2, Écossaise Christmas, Grandezza en The best of Écossaise. Al deze albums kregen een Top 20 notering en werden wereldwijde bestsellers. Een Nederlandse productie The Glorious Album waarop Thijs van Leer samen met het orkest Nieuw Sinfoniëtta Amsterdam composities van Jan Mulder speelt, kreeg een internationale Award. De nieuwste CD Ocean of Dreams werd opgenomen in Moskou , samen met The Moscow Symphony Orchestra onder leiding van maestro Alexandre Dmitriev uit St. Petersburg. Meer dan 100 professionals werkten mee aan het succes van deze plaat. In totaal werden 200.000 CD's verkocht.

De stijl van Jan Mulder kan worden aangeduid als licht-klassiek, romantische en filmachtig. Zijn eigen orkest het Mulder Consort werd opgericht om samen met de pianist concerten te geven in tal van concertgebouwen, theaters en kathedralen. Ook met orkesten uit andere landen treedt Mulder veelvuldig op. Zijn Amerikaanse debuut werd wereldwijd door 30 miljoen kijkers gevolgd op TV. Op de radiozander ClassicFM in Engeland, Zuid Afrika, Canada en Nederland is Mulder dagelijks enkele keren te horen. Mulder kocht een monumentaal pand uit 1739 naast kasteel Wijenburg te Echteld. In het enorme huis bevinden zich o.a. een concertzaal en opnamestudio. Vele duizenden fans bezochten reeds de concerten die hij in zijn eigen concertzaal geeft. Zijn internationale concerttournee's vinden plaats in de USA, Zwitserland, Frankrijk, Duitsland en Nederland.



Zou je even in het kort kunnen aangeven welke stukken tekst precies als lasterlijk worden ervaren. Wat mij in ieder geval opvalt is de niet objectieve zinsnede "Vele duizenden fans bezochten reeds...". Daarnaast vraag ik me af welke top20 notering je bedoelt. Er zijn zoveel verschillende hitlijsten.

Ik zie ook dat je het artikel echt rigoreus herschrijft. Bij een korte blik die ik op beide versies heb geworpen vind ik het huidige toch echt een stuk beter beschreven. Kun je de nieuwe informatie daar niet gewoon in verwerken. PatrickVanM 14 mei 2007 14:48 (CEST)Reageren

Ben in contact met de heer Jan Mulder via OTRS, 2007051410006571. Hij heeft daar een lijst opgeven van bezwaren tegen deze versie. Zijn kritiek was terecht vanwege niet relevante vermeldingen of niet bruikbaar zonder betrouwbare bron. Als het onderwerp van het artikel aangeeft dat bepaalde zaken niet juist zijn dan moet men dat als correct beschowen tot het tegedeel kan bewezen worden.
Burger wou plaatsing van eigen tekst en bevriezing van artikel met die tekst. Aangebrachte tekst is niet encyclopedisch/neutraal doch is hoogstwaarschijnlijk feitelijk wel correct vanwege bron, mogelijk wel eenzijdig. Heb die tekst sterk gestript en ingebracht. Vermoedelijk zal nu geen beide, de musicus en inbrenger van de wat negative versie daarmee blij zijn. In iedergeval kunnen we hiermee verder en het artikel verder uitbouwen met bronvermeldingen.
De heer Jan Mulder is blijkbaar een goed verkopende musicus en dat mag zeker in het artikel maar dan wel in neutrale en gedocumenteerde wijze. --Walter 15 mei 2007 00:24 (CEST)Reageren