Overleg:Katrol

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 5 jaar geleden door InternetArchiveBot in het onderwerp Externe links aangepast

wanneer is de katrol uitgevonden> stukje over de benaming is onjuist en verzonnen.

Touw lengte
De pagina legt veel nadruk op de lengte van het touw en maakt een vergelijking met de hefboom, maar dit maakt helemaal niet uit? Het gaat om het aantal lijnen (of bevestigingspunten) waarover de kracht wordt verdeeld. De afstand tussen het gewicht en de bevestigingspunten (touw lengte) maakt niet uit. In de afbeelding voor de krachtsoverbrenging is de kracht op het touw F/2 niet omdat de lengte 2s is, maar omdat het gewicht is verdeeld over twee punten. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 83.50.72.220 (overleg · bijdragen)

Aarzel vooral niet het te verbeteren... Da's een beetje de bedoeling, hier. Kleuske (overleg) 27 aug 2015 13:51 (CEST)Reageren
Ik zou de volgende punten willen veranderen, maar wellicht dat mijn eigen begrip niet volledig is (ik kwam naar deze pagina om bij te lezen):

1. Vergelijking met de hefboom: het hefboom moment lijkt mij nagenoeg nul en de katrol is symmetrisch. Ik zou dit willen verwijderen.
2. Een synoniem voor touwlengte ("stuk touw") omdat lengtes daadwerkelijk gebruikt worden in het krachtsoverbrenging verhaal.
3. Duidelijke splitsing tussen de kracht verdeling over de stukken touw en de benodigde arbeid voor verplaatsing van de last.
4. Bij verplaatsing van de last een duidelijkere relatie tussen de (gelijke) arbeid verricht aan de last (F*s) en aan het touwuiteinde ((F/n) * (s*n)), waar F/n een gevolg is van de mechanische bevestiging en s*n van de wet van behoud van arbeid/energie.

Externe links aangepast[brontekst bewerken]

Hallo medebewerkers,

Ik heb zojuist 1 externe link(s) gewijzigd op Katrol. Neem even een moment om mijn bewerking te beoordelen. Als u nog vragen heeft of u de bot bepaalde links of pagina's wilt laten negeren, raadpleeg dan deze eenvoudige FaQ voor meer informatie. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:

Zie de FAQ voor problemen met de bot of met het oplossen van URLs.

Groet.—InternetArchiveBot (Fouten melden) 19 feb 2019 14:00 (CET)Reageren