Overleg:Lew Lake-toernooi

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 11 jaar geleden door Ton Kloek in het onderwerp Ton Kloek

Beste Mensen,

Het artikel "Lew Lake Toernooi", dat anno 2006 van mijn hand is, was aangevuld en is door mij in de oorspronkelijke tekst hersteld, onder toevoeging van mijn naam.

Ik hoop dat de tekst nu blijft staan,

met een vriendelijke groet Ton Kloek

Ton Kloek[brontekst bewerken]

Dat moest een keer gebeuren, de “Gouwenaar” op zoek naar alles wat Ton Kloek aan bijdragen heeft geleverd, is bezig dat systematisch van Wikipedia te verwijderen. Ik zou zeggen ga je gang, doe het dan grondig en verwijder alles van mijn hand, dan ben ik “Wiki-free”. Het artikel “Lew-Lake toernooi” staat al zes jaar op Wikipedia en is daar met de nodige correcties ten aanzien van de Nederlandse taal, blijven staan. Totdat er een mens zonder naam in actie komt.

Ik ben waarschijnlijk nog de enige die de hele ontstaans-geschiedenis van basketbal in Nederland kent en van zeer nabij heeft meegemaakt. Mijn schoolmeester op de lagere school was een AMVJ-basketbal-international, mijn eerste werkgever was een AMVJ-er die zelf Lew Lake heeft gekend. De geschiedenis van AMVJ is me met de paplepel ingevoerd. Bij de AMVJ-basketbalclub (anno 2000) is deze kennis niet voorhanden, een artikel daarover op Wikipedia is niet langer dan hooguit vier regels. Ik had een artikel ter aanvulling klaar liggen maar plaats dat niet.

Dat de Winkler Prins zich aan een strak schema houdt is niet anders, dat Wikipedia dit doet is een gemiste kans. Om verhalen van mensen op te nemen, die iets te vertellen hebben, dit in hun eigen taal, waarbij correcties van het Nederlands natuurlijk moet worden uitgevoerd, het merendeel van de bevolking die iets te vertellen heeft, is nu eenmaal geen neerlandicus.

Als ik het verhaal over Dorestad op Wikipedia lees (Wijk bij Duurstede is de plaats waar mij grootvader is geboren), dan zie ik een ellelange staat van bronnen, die allemaal in tegenspraak zijn met het feit dat Dorestad niet de plaats is waaruit Wijk bij Duurstede is voortgekomen http://kloek-genealogie.eu/OpgravingenDorestad.htm, sterker nog, daar nooit heeft gelegen. Als je een flinke jongen bent, bijt je daar dan eens in vast, maar dat gebeurt niet, de tegenstand die je daar ontmoet, ga je uit de weg. Eenvoudige burgers aanpakken die de weg van verweren bij Wikipedia niet kennen is eenvoudiger en geeft kennelijk ook nog voldoening.

Ik heb de nodige mensen in mijn leven zien langsgaan, mensen van het type”Gouwenaar” hoop ik niet meer te treffen.

Ton KloekTon Kloek (overleg) 26 nov 2012 18:18 (CET)Reageren

Toch maar even voor alle duidelijkheid. Er wordt door mij niets, maar dan ook niets verwijderd. Het artikel over het Lew Lake Toernooi heb ik ter beoordeling aan de Wikipediagemeenschap voorgelegd omdat het allerminst neutraal is geschreven, zoals toegelicht (met voorbeelden) in het sjabloon verbetering gevraagd. Indien het artikel binnen veertien dagen wordt aangepast aan de richtlijnen van Wikipedia (zie o.a. Neutraal standpunt en Geen origineel onderzoek) dan blijft het artikel gewoon gehandhaafd. Gouwenaar (overleg) 26 nov 2012 20:14 (CET)Reageren

Als het je iets waard is om een essentieel stuk basketbal-geschiedenis te handhaven, dan pas je het artikel zelf aan. Ik ga me niet in de Wikipedia-conventies verdiepen, dat is verloren energie, ik ben op Wikipedia uitgekeken. De AMVJ, die verreweg de oudste basketbalvereniging in Nederland is, zal je dat in dank afnemen. Al moeten ze het zonder de gehele geschiedenis doen, het is niet andersTon Kloek (overleg) 26 nov 2012 20:53 (CET)Reageren

Discussie gesloten Ton Kloek (overleg) 27 nov 2012 22:21 (CET)Reageren