Overleg:Ontwikkeling van kinderen

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 12 jaar geleden door Erik Wannee

Deze pagina heeft nu een beetje het karakter van een dp, maar zou uit kunnen groeien tot een eigen artikel dat doorverwijst naar de hier genoemde deelonderwerpen.

Ik heb de pagina gemaakt n.a.v. een verwijdernominatie van het lemma Grijpgedrag bij zuigelingen, omdat dat een te specifiek onderwerp bleek. Mijn voorstel was om het uit te bouwen tot 'Motorische ontwikkeling', en tevens een lemma 'Cognitieve ontwikkeling' aan te maken. Daarop reageerde Bouwmaar dat er ook al een lemma 'Taalontwikkeling' bestaat, en ik ontdekte dat er ook al 'Emotionele ontwikkeling' bleek te bestaan.

Op andere Wiki's is er een gemeenschappelijk lemma over 'ontwikkeling van kinderen', reden dat ik een dergelijke pagina bij deze heb aangemaakt om bruikbare interwiki's te kunnen plaatsen. Echter, het lijkt me niet zo wenselijk om alle kennis op dit gebied in één lemma te proppen; daarom stel ik voor om ze apart te houden maar deze pagina als een soort bindende factor te gebruiken. Daarbij weet ik nog niet of het wel een dp moet blijven; misschien is het toch goed een kort overkoepelend overzichtsartikel te maken, waarbij de uitdieping gebeurt op de aparte lemma's.

Ik ben zelf onvoldoende inhoudelijk op de hoogte, daarom heb ik alleen deze voorzet gedaan. Iedereen die inhoudelijk hiermee aan de slag wil, wordt van harte uitgenodigd! Erik Wannee (overleg) 14 sep 2011 22:15 (CEST)Reageren

NB. In de lemma's Baby, maar vooral in Peuter en Kleuter staan veel dingen die mogelijk overgeheveld zouden kunnen worden naar de nieuw te maken 'ontwikkelings-lemma's', of die op beide plaatsen zouden kunnen komen maar dan in een meer continue samenhang door al deze levensfasen heen. Erik Wannee (overleg) 14 sep 2011 22:21 (CEST)Reageren