Overleg:Penicillium roqueforti

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 10 jaar geleden door 87.210.59.3 in het onderwerp Toxines

Toxines[brontekst bewerken]

Zie voor overleg svp ook Overleg:Schimmelkaas. Sander1453 (overleg) 19 mei 2013 10:57 (CEST)Reageren

Natuurlijk is de giftigheid van blauwe kazen nihil verklaard.
In een lab, ja.
Maar wie eet zijn kaas in een lab ?
De dagelijkse realiteit is dat kinderen deze kaas op brood naar school meenemen, waar het uren in een tas in een verwarmd gebouw verblijft voordat het genutigd wordt. Hetzelfde geld voor een bejaard echtpaar die een dagtripje met de bus gaan maken en urenlang in een warme bus zitten voordat de kaas gegeten wordt. En dat wordt nu precies niet getest door een lab.
Ook de combinatie van deze schimmel met granen is niet in het kaas onderzoek meegenomen, terwijl deze schimmel in het wild juist voorkeur heeft om te groeien op tarwe en rogge (lees : steriel brood).
Mogelijk dat het vermelden van alle factoren van deze schimmel het volledige onderzoek zoals bovenstaand geschetst op gang kan brengen voor een compleet artikel.
Hier een impressie van onze duitse en amerikaanse vrienden :
http://en.wikipedia.org/wiki/Penicillium_roqueforti#Secondary_metabolites
http://de.wikipedia.org/wiki/Penicillium_roqueforti#Mykotoxine
Refererend aan de Duitse wiki zou ook een melding over mycophenolzuur op zijn plaats zijn. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 87.210.59.3 (overleg · bijdragen) 19 mei 2013 12:28‎ (CEST)Reageren
In de uren in een tas die in een ruimte boven de 18 graden is, is de schimmel wel in contact met een medium (tarwe, rogge) dat gebruikt wordt om Roquefort op te kweken :
"The manufacturer, Roquefort Société, uses P. Roqueforti mould grown in a medium containing rye and wheat flours."

bron : http://www.celiac.ca/index.php/about-celiac-disease/celiac-news-articles/blue-cheese/

Bovendien worden bij het kauwen van het brood en de blauwe kaas beiden onafscheidelijk met elkaar vermengd en verblijft dat mengsel daarna nog zeker 24 uur in het lichaam bij minimaal 36 graden. Roquefortine C overleeft maagzuur. – De voorgaande bijdrage werd geplaatst door 87.210.59.3 (overleg · bijdragen) 20 mei 2013 11:09‎