Overleg:Snurkbeugel

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 9 jaar geleden door Sander1453

aan moderator van snurkbeugel artikel

De huidige tekst is achterhaald. De tekst is zo opgesteld dat MRA's in een kwaad daglicht worden gesteld en over TRA's niets dan goeds en niets verkeerds word gemeld. BAH Ik ben dan ook geshokeerd door je botte afwijzing

Je hebt alleen een punt doordat ik de merknaam Snurkpoli gebruikt heb. Achteraf gezien zou ik dat zelf hebben moeten bedenken. (voorwaarden niet gelezen en spontane reactie op de gebezigde onzin in het artikel over de snurkbeugel Waarvoor excuus

Het lijkt of de huidige tekst is opgesteld door een fan van of medewerker van de Snörex beugel of een medisch specialist die zijn literatuur niet heeft bijgehouden dan nwel financiële banden heeft met Snörex? SHOW YOURSELF! Dat stoort me enorm.

Er worden niet gefundeerde uitspraken gedaan in het artikel, die blijkbaar wel op Wikipedia mogen worden geëtaleerd en nog wel zonder enige bronvermelding. Dat is met twee maten meten en dat steekt en stinkt Ja het artikel was oud en dringend aan een en grondige revisie toe, ook omdat het wetenschappelijk volledig is achterhaald

Zal punt voor punt mijn grieven behandelen en de links naar wetenschappelijke artikelen bijvoegen.

Hoop dat er dan wat genuanceerder wordt gedacht en gehandeld. Of ben je soms zelf een fan van Snörex of aan deze firma gelieerd? Dat zou dan een flinke media rel worden kan ik je beloven. Twitter Facebook Brabants dagblad en Telegraaf. Ik kan je in al die media aandacht geven Want dit is de derde keer dat mijn "gefundeerde correcties" door je worden geweigerd. Tja!

1. er worden al jaren MRA snurk en apneubeugels voor edentaten( kunstgebit dragers) vervaardigd http://www.apneupagina.nl/somnodent/meer-over-de-somnodent/ en http://somnomed.com/dentists/somnodent-product-information/edentulous/ De laatste is website van de grootste en belangrijkste MRA maker in de wereld Ben een van de drie ontwerpers die de somnodent edent hebben ontwikkel http://desnurkpoli.nl/downloads/Proefbegroting%20SomnoDent%20Edent%20MRA.pdf Ben al jaren een opleider van medici die erkend en geaccrediteerd willen worden door de NVTS www.NVTS.nl tot tandheelkundig slaapgeneeskundige http://www.nvts.nl/content/accreditatie NVTS-Meester-gezel Dus ik zou toch moeten weten of er een MRA op een kunstgebit kan worden vervaardigd. Dus is je afwijzing van mijn aanpassing ongenuanceerd en ongefundeerd. Tja waarom denk je dan.

2. Er zijn slechts milde kaakgewrichtsklachten bij gebruik van een MRA bij < 10% van de patiënten en ze verdwijnen meestal( > 93% binnen) 10-14 dagen. Proefschrift Ghislaine Arab Universiteit Amsterdam 2012 of 2013(?) en Michiel Doff UMCG Groningen 2013. 3. en ja er zijn snurkbeugels die een 96 % succes rate hebben. bv die van de eerder genoemde wereld marktleider

er word gesproken over MRA "apparaatjes, bijzonder neerbuigend dunkt me. een snurkbeugel past helemaal niet op het verhemelte, dat is niet alleen lekentaal (gehemelte is juist) Bovendien draagt een modern nog als enige vergoedde 3e generatie MRA helelmaal niet op het het "verhemelte" http://www.apneupagina.nl/somnodent/meer-over-de-somnodent/ en https://beugelreiniging.nl/product/somnodent/ Er worden geen bijwerkingen vernoemd over het TRA, Hé waarom toch?. Dat riekt naar bedrog.

Je kunt me bereiken op yvo(@)desnurkpoli.nl

Ik geef je drie dagen om je gedrag te beteren, anders ga ik er mee public: deze tekst staat klaar om verspreid te worden.

Yvo van den Broek Geaccrediteerd en erkend full time werkend slaapgeneeskundig tandarts

bijgevoegd mijn voorstel voor het wel op wetenschap gefundeerde artikel [[Categorie:ademhalingstoornis]]

Mandibulair repositie-apparaat.

Een snurkbeugel is een hulpmiddel tegen snurken en tegen het obstructieve slaapapneusyndroom OSAS. Er bestaan wereldwijd honderden varianten van snurk en apneubeugels. Ze zijn basaal terug te brengen tot twee systemen.

Dat zijn het mandibulair Repositie Apparaat (MRA) en het tongrepositieapparaat (TRA). Beide zijn in de mond gedragen beugels die voorkomen dat de tong tijdens de slaap achter in de keel zakt en zo de keelholte gedeeltelijk of zelfs helemaal afsluit. Bij het laatste kan er sprake zijn van slaapapneu. De ademlucht wordt door de verkleinde opening geperst en brengt daardoor het zachte gehemelte,de wanden van de keelholte en huig in trilling. Zo ontstaat snurken.

De meest succesvolle zijn de MRA snurk en apneubeugels die uit twee delen bestaan. Het draagcomfort en de goede resultaten zorgen voor een hoge therapietrouw. De laatste, 3e generatie, MRA snurkbeugel wordt op maat gemaakt en past daardoor precies over de tanden in de onderkaak en bovenkaak. Gedurende de slaap houdt de MRA apneu of snurkbeugel de onderkaak en daarmee de tong subtiel naar voren. De keelholte blijft vrij waardoor snurken en slaapapneu (ademstilstanden itijdens de slaap) worden voorkomen. Bij slaapapneu worden uitsluitend tweedelige MRA Snurk en Apneubeugels(volledig) aangeraden en vergoed uit de basisverzekering. De MRA-beugel kan soms en dan veelal milde kaakgewrichtsklachten veroorzaken en een enkele keer verergeren. Deze klachten verdwijnen in de regel binnen enkele weken. Een MRA snurkbeugelbehandeling is een bewezen en succesvolle therapie bij zowel snurken als slaapapneu, met succespercentages tot 96%. Het gebit en tandvlees moet in redelijk goede staat zijn. Maar het is al lang niet meer zo dat men alle tanden en kiezen moet bezitten om een snurkbeugel aangemeten te krijgen. Er bestaat sinds enkele jaren een snurkbeugel als men een gebitsprothese oftewel kunstgebit draagt. De Edent MRA Snurkbeugel is speciaal ontwikkeld voor tandelozen gebitsprothese dragers (edentaten) en is net zo succesvol bij snurken en slaapapneu als wanneer men het eigen gebit nog bezit(dentaten).

Een TRA-systeem past precies op het verhemelte en heeft een bewegend balvormig onderdeeltje dat de tong naar voren houdt. Hierdoor wordt snurken voorkomen. Het kan het gevoel geven als zou men een vinger achter in de keel stoppen. Maar vaak kan men hier binnen enkele weken aan wennen Er zijn TRA-systemen die tevens mogelijk zijn als de patiënt een prothese draagt. Het TRA is niet opgenomen in de landelijke vastgestelde protocollen voor behandeling van snurken en slaapapneu en is daarmee zeker ongeschikt voor de behandeling van slaapapneu. Een TRA wordt niet vergoed door zorgverzekeraars.

Hallo. Op Wikipedia geldt: Voel Je Vrij en Ga Je Gang. Niemand heeft toestemming nodig om een artikel te verbeteren of uit te breiden. Wel toetsen wij bijdragen aan onder meer verifieerbaarheid. Succes. Sander1453 (overleg) 5 mrt 2015 01:21 (CET)Reageren
Aanvullend: collega JanB verwijderde uw bijdrage omdat deze niet neutraal was geformuleerd en niet door bronnen werd ondersteund, niet per sé omdat eraan werd getwijfeld. Sander1453 (overleg) 5 mrt 2015 01:29 (CET)Reageren