Overleg:Verbondsleer

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 12 jaar geleden door Bertrand77 in het onderwerp Losse flodder?

Beste Schrijvers over de VERBONDSLEER.

Ik hoop dat jullie erkennen dat de verbondsleer onder druk staat in Nederland. Het is van groots belang dat ieder die dit een warm hart toedraagt dat wij SAMEN een stuk kunnen schrijven wat elke beweging de Gereformeerde en de Latter Rain en oude Evangelischen recht aan doet!

Op dit moment doen jullie onrecht aan! Door de waarheid ten onder te houden.

De Verbondsleer is ouder dan de Gereformeerde theologie en gaat terug op Calvijn, die misschien de aanstoot aan Gereformeerde theologie heeft gegeven, maar geen echt gereformeerde was. Zoals jullie weten is de Gereformeerde leer pas vastgesteld in 1618-19 toen Calvijn al een halve eeuw dood was. Ik wil erkenning. Je kunt me bellen op 06 45 60 57 4113 mrt

Bedankt. Ik weet het helemaal niet, maar je kunt - met inachtneming van een neutraal standpunt - het artikel verbeteren. Je kunt je bijdragen op overlegpagina's met vier tildes (~~~~) ondertekenen. — Zanaq (?) 13 mrt 2007 15:40 (CET)

Dat is mijn punt ik verbeter en wordt al tijden verbetert op deze site. Maar sommige verbeteringen zijn gebrek aan correcte informatie. Vele mensen die wijzigen begrijpen blijkbaar niet dat de verbondsleer en het dispensationalisme, of bedelingenleer elkaars tegenstanders zijn. Of men gelooft de verbondsleer of men gelooft de bedelingenleer. Om deze informatie te controleren raadpleeg alsublieft de engelse site covenant theologie, of de volgende boeken: Dr. Kelley Varner "Whose right it is" en Keith A. Mathison "Dispensationalism, rightly dividing the people of God?"

Ik hoop dat jij een voorstander bent van de verbondsleer. Ik hoop ook dat je van mening bent dat de verbondsleer voor haar voortbestaan niet slechts door paidobaptisten en Gereformeerden kan worden aangehangen. Daarom is het van belang dat kerken zoals waar ik deel van ben mee doen in deze site. En dat de Gereformeerden en Charismatischen die niet langer in de bedelingenleer geloven, samen optrekken en de bedelingenleer stoppen van het uitroeien en vernietigen van de verbondsleer. Wat nu al sinds 1830 aan de gang is en in Nederland sinds 1958 de Pinksteropwekking gebeurt. Op dit moment geloven zeer weinig evangelischen nog in de verbondsleer en de evangelischen gelovend in de dispensatieleer verspreiden en nemen de Gereformeerde kerken over. Ik ben misschien blij voor een paar dingen die zij doen in de Gereformeerde en Hervormde kerken, maar niet met het vernietigen van de verbondsleer. Ik hoop dat jij dit ook vind. En dat we samen een goede webpage kunnen verzorgen via wikipedia.

- een editor

Geachte editor,
Ik neem aan dat u degene bent die grootschalige wijzigingen in dit artikel hebt aangebracht. Ik zal het scherp formuleren: het artikel is nu verworden tot een onoverzichtelijk betoog, dat niet volgens neutraal standpunt is geschreven. Dit is de reden dat dit artikel verwijderd is geweest van Wikipedia. Om opnieuw verwijdering te voorkomen, zal ik (tijdelijk) een radicale maatregel nemen en uw toevoegingen terugdraaien. Ik hoop dat u uw betoog kunt ombouwen tot een overzichtelijke, neutrale beschouwing, zodat het in de toekomst wel binnen dit artikel past. Nogmaals: wikipedia is niet bedoeld om uw eigen standpunten te promoten. Daar zijn geschiktere middelen voor.
Met vriendelijke groet, Josq 28 mrt 2007 13:48 (CEST)Reageren

Ik begrijp, dat u nog steeds niet begrijpt, dat ik weldegelijk met de Gereformeerde visie rekening heb gehouden, maar u weigert met mijn visie rekening te houden. Hierdoor heb ik ook maatregelen genomen. Ik heb heel duidelijk wetenschappelijk verwezen, naar dat Calvijn (1509-1564) niet het Calvinisme of de Gereformeerde theologie heeft voortgebracht, maar dat die is vastgesteld vanaf 1618-1619 in Dortse leerregels. Blijkbaar wenst u nog steeds u Gereformeerde of Calvinistische visie door te drukken. Ongehoord! Dit terwijl de verbondsleer waar u blijkbaar zoveel om geeft onder druk staat vanuit het dispensationalisme! Ik hoop dat u ooit in staat zult zijn om over eigen Nederlandse Gereformeerde visie heen te kijken. Anders ziet het er slecht uit voor de verbondsleer! Die meer aspecten heeft van de uitverkiezing vanuit Gereformeerd oogpunt (namelijk Gods onvoorwaardelijke verbondstrouw), welke eigenlijk gewoon onder Calvinisme valt en niet onder de verbondsleer.

Een aantal opmerkingen als reactie:
  • Het zou uitermate beschamend zijn, hier een eventueel verschil in leer, inzicht of overtuiging uit te vechten. Dat weiger ik pertinent.
  • Het klopt dat het huidige artikel vanuit een Gereformeerde visie is geschreven, zoals ook gezegd wordt in de inleiding. Ik vind het daarom terecht dat de titel is gewijzig in verbondsleer (Gereformeerd).
  • Het is niet mijn bedoeling, om andere visies onder tafel te schuiven. U begrijpt me verkeerd als u denkt dat dat de reden is dat ik uw bijdragen verwijderd heb.
  • De reden dat ik uw bijdragen verwijdert hebt, is dat ze niet vanuit neutraal oogpunt geschreven zijn; dat ze onoverzichtelijk zijn; en voorts dat ze (zeker voor een buitenstaander) moeilijk te begrijpen zijn.
  • Het artikel is in deze vorm niet compleet (dat geldt overigens voor de meeste wikipedia-artikelen) aanvullingen zijn welkom. Een beschrijving van andere visies op de verbondsleer verwelkom ik, mits vanuit neutraal standpunt en op duidelijke wijze omschreven.
Met vriendelijke groet, Josq 29 mrt 2007 21:44 (CEST)Reageren

Losse flodder?[brontekst bewerken]

Wat doet dat citaat uit Deut 29 zo los onderaan het artikel? Bertrand77 (overleg) 9 jun 2011 11:39 (CEST)Reageren