Overleg gebruiker:131.174.184.146

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 13 jaar geleden door BesselDekker
Hallo, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.843 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Geachte 131.174.184.146, Natuurlijk weet ik niet of u ook verder dan tot dusver aan de wikipedie wilt meewerken (het zou in ieder geval een verrijking zijn, een wat eenzijdig argument, toegegeven), maar hoe dan ook wil ik u van harte welkom wensen én u bedanken voor de moeite die u neemt in het Taalcafé een en ander recht te zetten. Dat ik u met uw IP-nummer aanspreek, heeft maar één reden, namelijk dat u nog geen "account" hebt aangemaakt, zodat u in principe alleen als IP-nummer te herkennen bent. Het is dus beslist niet overdreven onpersoonlijk bedoeld. Vriendelijke groet, Bessel Dekker 22 jul 2010 13:05 (CEST)Reageren

Beste heer Bessel Dekker, om eerlijk te zijn heb ik vroeger wel eens een account aangemaakt onder de naam Taalprof, maar blijkbaar heb ik daarbij geen emailadres ingevuld, dus nu ik mijn wachtwoord vergeten ben is er geen manier meer om daarop in te loggen (wat ik anders gedaan zou hebben).
Ik heb echter nooit wezenlijke bijdragen aan wikipedia geleverd (anders dan deze discussie), omdat ik er op de een of andere manier ook een beetje moeite mee heb. Sommige pagina's zou ik het liefste helemaal omwerken of schrappen, maar zo'n grote omwerking wordt dan bijna zeker wel door iemand teruggedraaid, en schrappen is al helemaal lastig. Blijkbaar is het loutere bestaan van een pagina op den duur ook een legitimering. Ik kijk wel eens in bewerkingsgeschiedenissen en op overlegpagina's, en ik kom opvallend vaak frustraties tegen van mensen die hun bewerkingen weer aangetast zagen op basis van slechte argumentatie. Ook uw eigen pagina getuigt daar wel een beetje van.
Ik ben dus niet echt anti-wikipedia, ik heb bewondering voor mensen die zich ervoor inzetten, en ik voel zeker af en toe de neiging om mee te doen, maar ik probeer al zoveel te publiceren. Niet in de laatste plaats via mijn weblog, dat helaas door Wikipedia niet als een bron geaccepteerd wordt. Althans, in sommige lemma's weer wel, maar ik heb ooit een verwijzing gecorrigeerd en de volgende dag werd die hele verwijzing geschrapt omdat het een weblogbron zou zijn. Ik bedoel maar: dan blijf ik er liever van af. 131.174.184.146 30 jul 2010 15:43 (CEST)Reageren
Beste Taalprof, dank voor uw uitgebreide en herkenbare reactie. Ik voel de door u gesignaleerde frustratie overigens niet een beetje, maar in hoge mate! En dat u liever van artkelen wegblijft, kan ik me dan ook volkomen voorstellen.
Inmiddels heeft uw bijdrage aan de discussie in het Taalcafé er wel toe geleid dat de gewraakte pagina (Veelgemaakte fouten etc.) voor verwijdering is voorgedragen. Wikipedia zou Wikipedia niet zijn als daarbij niet weer een hernieuwde discussie losbarstte, en hoewel ik mijn hart vasthoud voor de uitkomst, wil ik dat hart ook weer niet te veel belasten door me al te zeer op te winden over het verloop. Een project krijgt uiteindelijk de bijdragen die het verdient. Hopelijk komen we elkaar nog wel tegen, waar het ook zijn moge. Vriendelijke groet, Bessel Dekker 2 aug 2010 14:19 (CEST)Reageren