Overleg gebruiker:195.212.29.83

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 16 jaar geleden door Evanherk in het onderwerp Het Spiegel
Welkom op Wikipedia, gebruiker vanaf het IP-adres 195.212.29.83! Om te beginnen

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.325 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en beantwoordt. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een bericht voor iemand anders achterlaten, dan doe je dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afb.) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP-adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.


Registreren
De vijf zuilen
Verken Wikipedia
Een overzicht van hulppagina's
Jargon en afkortingen
Aan de slag
Coachingsprogramma
De snelcursus
Bronvermelding

Artikel wijzigingen omtrent psychologie[brontekst bewerken]

Beste, ik merkte op dat je vrijuit het 'voel je vrij en ga je gang' principe gebruikt en daarmee enkele artikels aanpast volgens eigen mening. Ik zou het apprecieren moest je rekening houden met de mening van anderen en vooraleer je eigen mening doordrukt eerst even op de overlegpagina vragen stelt.

Bedankt Didius 16 jan 2006 17:46 (CET)Reageren

naar aanleiding van uw beschuldigingen op mijn overlegpagina. Kunt u me uitleggen hoe u tot deze uitspraken komt NADAT ik een overleg op Breuer bent begonnen en waarom u ZONDER OVERLEG uw eigen visie weer heeft teruggezet? Dat heet hier een editwar. Kunt u aangeven waar in mijn wijzigingen er sprake is van een persoonlijke mening?

Kunt u me uitleggen wat u van plan bent met de structuur van de categorie Psychologie? Kunt u aangeven waarom u geen overleg gevoerd heeft over een zo ingrijpende restructurering of, mocht dit liggen aan mijn gebrekkig zoekwerk, waar dat overleg te vinden is? Kunt u me uitleggen waarom de verwijderde subcategorieên niet op de verwijderlijst staan, zodat eventuele overleggers direct de mond gesnoerd is? Kunt u uitleggen waarom in uw opinie Breuer geen arts was? Kunt u uitleggen waarom in uw opinie Lacan en Jung geen psychiater waren? Kunt u uitleggen waarom in uw opinie S. Pankejev wel een psycholoog was? Kunt u aangeven waarom u willekeurig psychiatrische aandoeningen uit hun ordening verwijdert en in de categorie psychologie plaatst? Kan ik ervan uitgaan dat uw bijdrage op mijn overlegpagina een vorm van projectie is?

Ik denk dat je wel akkoord bent met dat het onderdeel pscyhologie hier op wikipedia een rommeltje was, vandaar ik het heft in handen heb genomen en heb begonnen herstructureren. Als eerste heb ik een portaal aangemaakt, en vandaar uit begon ik de structuur op te leggen. Van daaruit wijzigde ik bij de personen redelijk veel. Met het idee van met een schone lei te beginnen. Zodanig dat de structuur heel helder wordt. Ik ben er nog volop mee bezig vandaar het nu idd nog totaal niet perfect is. Ik heb een poging gedaan tot overleg, maar niemand reageerde... Sommige (alle eigenlijk) buitenstaanders reageerden posititief op mijn reorganisatie (die totaal nog niet af is). Ik zou het heel erg gaan apprecieren moest ik niet alleen staan met deze organisatie en reik je vandaar de hand... Aleen is dit een bijna onbegonnen werk, ik ben eraan begonnen met volle moed, maar nu zakt dit nogal wat.
Om even te antwoorden op uw vragen want het zijn er nogal veel ;)
  1. Ik heb dat van Breuer gerevert omdat ik verder wil werken met de lijst van psychologen, dit verder wil gaan opsplisten, het zal handiger zijn om dan de andere categorien aan te maken en dan vanaf die lijst met psychologen mensen over te gaan gooien naar de nieuwe categorie. U maakte een wijziging, zeer terecht, maar het zou als gevolg hebben gehad dat ik het overzicht weer wat kwijt was, en mocht gaan zoeken. Uw wijziging vind ik nog altijd terecht, en zullen uitgevoerd worden.
Zoals gezegd:Breuer was misschien een psychoanalyticus, maar geen psycholoog.
Wat heeft u tegen Breuer?
zoals ook vermeld staat op, http://en.wikipedia.org/wiki/Josef_Breuer was Breuer psycholoog. Dieptepsychologie met zijn onderdelen, waaronder psychoanalyse zijn een tak van de psychologie. Waarom zou die man dan niet bij psycholoog vermeld mogen staan?
Maar goed, misschien moet deze discussie verder gezet worden op zijn persoonlijke overlegpagina.Didius 18 jan 2006 13:56 (CET)Reageren
  1. Ik heb dus wel een poging tot overleg gedaan, maar daar kwam geen of weinig reactie op...
Waar was dat?
Dit is gebeurd in de Wikipedia kroeg, ik heb daar gevraagd wat men ervan dacht.Didius 18 jan 2006 13:56 (CET)Reageren
  1. De verwijderde subcategorien staan idd niet op de verwijderlijst aangezien ik ze direct wegwilde en geen week of 2 wilde wachten, indien ze direct verwijderd werden had ik meer speelruimte om te herorganiseren.
  2. Andere wikipedianen de mond snoeren is nooit de bedoeling geweest van mij.
De bovenstaande argumenten zijn totaal in tegenspraak met elkaar. Voor het verwijderen van categorieën bestaat een procedure. Daarbuiten was werken aan een nieuwe structuur best mogelijk geweest, maar er is niets gebeurt, behalve het illegaal weggooien van categorieën. De categorie Psychologie is onoverzichtelijker dan hij was en er is geen nieuw plan overlegd.
Hoe durft u dit te zeggen! U zou moeten rood worden tot achter uw oren, ik heb wel meer dan een week werk erin gestoken, alles was bij elkaar aangemodderd, ik heb zaken verder uitgewerkt, artikels geschreven, een portaal aangemaakt, ... Allemaal met de bedoeling een overzicht te gaan maken, van waaruit bezoekers gemakkelijk kunnen gaan opsporen wat ze zoeken. Voorheen was het een rommeltje, er bestonden categorien met minder dan 4 personen erin. Dat kan onmogelijk overzichtelijk zijn.
Ik heb nooit de andere wikipedianen de mond gesnoerd, in tegendeel, ik was meer dan bereid tot overleg, MAAR er kwam geen overleg, net alsof ik de enige was die ermee bezig was.Didius 18 jan 2006 13:56 (CET)Reageren
  1. Lacan en Jung zijn idd psychiaters en het staat er idd niet bij, aangezien ik die categorie wat later wilde opzetten en het overzicht bewaren, zoals eerder uitgelegd.
Er is al een categorie Psychiater. Het gaat erom dat jij Jung en Lacan daaruit hebt verwijdert.
En zoals ik daarnet gezegd heb met de bedoeling die categorie later opnieuw aan te maken, nadat psycholoog psychologie wat op orde gesteld waren, ik zet eerst alles bij het algemene om daarna te gerelateerde categorien aan te maken en de hoofdcategorie op te gaan splitsen. Ik kan niet werken met wel 10 browser bladen tegelijk geopenend, om van het ene naar het andere te springen. Ik hoop dat je dit snapt. Ordenen is meer dan gewoon een categorietje aan te maken, het is alles aan elkaar linken.Didius 18 jan 2006 13:56 (CET)Reageren
  1. Pankejev was een fout, excuses
OK, geen probleem
  1. Aangezien de categorie psychiatrische aandoeningen ook op niet veel trok, heb ik dit voorlopig allemaal onder psychologie gegooid, en dan kan ik later gemakkelijker die categorie opnieuw aanmaken, en wat meer structuur aanbrengen.
De categorie Psychische aandoeningen is geheel opgezet volgens de psychiatrische handboeken. Misschien dat er nog wat aan verandert omdat iemand alle medische onderwerpen aan het ordenen is volgens de wereldgezondheidsorganisatie, maar verder afblijven dus! Heeft alleen zijdelings met psychologie te maken.
Zijdelings wat met psychologie te maken? Psychiatrische aandoeningen en hun analyse hebben alles met psychologie te maken. Freud zijn beweringen over het ich, uber-ich en es hebben een belangrijke rol gespeeld in het bepalen van de oorzaken van enkele psychiatriche aandoeningen en hun behandeling. Zonder de psychologie zou de behandeling van bepaalde psychiatrische aandoeningen nog nergens staan.
Het medische terrein is niet mijn terrein en daar blijf ik buiten, indien iemand dat aan het herordenen is, wens ik hem veel geluk. En mag hij gerust categorien gaan linken.
  1. U mag ervan uitgaan dat dit introjectie is, u mag alles ;)
Ik hoop echter dat je positief reageert op mijn voorstel tot reorganisatie, en mij desnoods wil helpen, met twee zou dit zoveel eenvoudiger zijn dan alleen...
met vriendelijke groet Didius 18 jan 2006 11:39 (CET)Reageren

Ik zie dat je het nu ook hebt geflikt met Emil Kraepelin. Kraepelin nog wel.... Ik concludeer daaruit dat je een bepaald idee wilt opdringen of dat je niet weet waar je het over hebt. Ik haal die cat weg en als je het wilt terugzetten, graag een motivatie op de overlegpagina aldaar.

Ik heb het gelezen, en ik beslis nu wijselijk er niet verder op in te gaan, iemand van ons zal moeten toegevingen doen, het blijkt dan maar ik te zijn. ::"Niet weet waar je het over hebt..", wat respect zou eigenlijk niet misstaan bij u.
U ziet overduidelijk 'the whole picture' nog niet. Ik zou zeggen kijk binnen het einde van volgende week nog eens terug naar psychologie en u zal versteld staan van de transparantie van de structuur. Ik betreur dat u niet wil tmeewerken, en zelfs wil tegenwerken.Didius 18 jan 2006 13:56 (CET)Reageren
PS. Kijk even naar Categorie:Psychiater met maar liest 14 artikelen, (ironiemodus) waw, wat duidelijk, en dan die onderverdeling, Categorie:Psychiater_naar_nationaliteit > Categorie:Martinikaans psychiater met 1 artikels en Categorie:Nederlands psychiater met 7 artikels. De duidelijkheid valt direct op... Ik hoop dat u de verantwoordelijkheid op u neemt om dit te gaan ordenen en linken.


Beste anonieme gebruiker

Hierbij wens ik je ook persoonlijk alvast welkom bij wikipedia. Zelf ben ik geen specialist in de psychologie, dus kan ik ook niet ten gronde over je wijzigingen oordelen in het artikel over Jozef Brauer. Ik zie dat je het goed meent men wikipedia en dat je wel degelijk nadenkt over je wijzigingen. Respecteer ook aub de wijzingen van de andere wikipedianen en bij twijfel over hun wijzigingen, vraag hen direct waarom ze die wijziging doorvoerden (ook zij hebben hier een reden voor). Overweeg aub eens om je aan te melden als gebruiker, dat maakt het voor ons gemakkelijker om te discussiëren en te oordelen over je wijzigingen. Nog een tipje, als je een discussie aangaat op een overlegpagina, kan je door middel van 4 tildes ("~~~~") ondertekenen. Je gebruikersnaam (ipdares) en datum worden dan in de plaats gezet. Zo kunnen de discussies gemakkelijk gevolgd worden. Nog veel succes op wikipedia.

Groeten, Annabel 18 jan 2006 11:58 (CET)Reageren

Wijziging teruggedraaid op ASS[brontekst bewerken]

Hallo anoniem, ik heb je verwijdering van links op ASS teruggedraaid omdat, hoewel vast klopt dat AS niet gelijk is aan ASS, de links op de doorverwijspagina wel degelijk een waarde hebben binnen de encyclopedie. Als je weet dat het van belang is om het verschil duidelijk te maken, probeer dan in een aantal woorden op ASS bij de links een toelichting te geven, a.u.b. geen complete zinnen maar de kortst mogelijke duiding of groep waarin het gelinkte begrip valt. Groet, Siebrand (overleg) 20 jun 2006 12:29 (CEST)Reageren

Goede Siebrand,
Ik begrijp het nut en belang van doorverwijspagina's, maar niet als het verwarrend werkt. ASS is geen afkorting van autisme en ook niet van het syndroom van Asperger (er staat een overzichtje op AS). Bovendien is autismespectrumstoornis verkeerd gespeld.

Welkom![brontekst bewerken]

Ik zie dat je nog niet officieel welkom bent geheten, dus bij dezen! Siebrand (overleg) 20 jun 2006 12:30 (CEST)Reageren

Hallo, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.157.325 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Het Spiegel[brontekst bewerken]

Jouw wijziging van Het Spiegel naar Het Spieghel is niet juist als ik op Google afga. Ik heb de verandering van de namen in het artikel dan ook terug gedraaid. Mocht je informatie hebben wat aangeeft dat jouw spelling wel juist is, dat graag op de pagina vermelden. Met vriendelijke groet, EdBever 5 apr 2007 13:53 (CEST)Reageren

Het is een misverstand dat diagnostiek wettelijk geregeld is. Bart (Evanherk) 22 feb 2008 07:58 (CET)Reageren