Overleg gebruiker:212.127.184.118

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 18 jaar geleden door Oliphaunt in het onderwerp verder op overleg MMe
Hallo, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.915 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Zie ook en:Wikipedia:No original research. Overigens is uw artikel nu überhaupt waarschijnlijk nog in strijd met de conventies. Zie ook Help:Tips voor het schrijven van een goed artikel. Ucucha (overleg) 24 sep 2005 15:27 (CEST)Reageren

alternative Pi berekening[brontekst bewerken]

Het is wel een beetje raar dat je geen nieuwe dingen op Wikipedia mag plaatsen en dat mijn Wiki meteen in de weg catagorie terecht komt. Mijn alternative Pi berekening is eigenlijk niet nieuw maar is een herontdekking van deze fractal vector berekening die als je het goed berekend en andere waarde voor het getal Pi geeft.

Aan deze berekening ben ik zeer lang bezig geweest zeg maar vanaf de lagere school tot een jaar geleden en is ook wel bekend bij sommige mensen maar het leek mij wel leuk om het met nog meer mensen te delen, vandaar dat ik het op Wikipedia heb gezet.

Ik pleit er derhalve voor om deze Wiki te behouden.

Mvg,

   MMe
Hoi anonieme gebruiker,
Ik zag je oproep in de Kroeg over het "weg"-sjabloon. Wees gerust, een 'weg'-sjabloon betekent niet dat een artikel op stel en sprong verwijderd wordt. Je krijgt nog twee weken de tijd om het artikel te verbeteren en aan te passen aan de wikipedia-maatstaven. Over twee weken wordt dan uiteindelijk beslist of het artikel definitief mag blijven of niet. Helaas heb ik geen fundamentele kennis van de wiskunde, en kan ik je berekening derhalve niet toetsen, maar ik kan je wellicht een beetje anders op weg helpen met een paar tips:
  1. Schrijf een inleiding bij het artikel waar het over gaat. De eerste regel moet voor een basisscholier een beetje te begrijpen zijn, de eerste alinea voor een middelbare scholier, en daarna mag het allemaal wel wat dieper gaan.
  2. Leg de plaatjes en de getallen uit die je hebt neergezet. Zoals het er nu uitziet, is het geen artikel en zelfs voor de meer technisch onderlegden nog steeds niet te begrijpen.
  3. Een artikel moet voor zichzelf spreken; de verwijzing naar de externe link moet niet de verwijzing naar de kennis zijn.
  4. Kun je uitleggen wat een reigieuse fractal is?
  5. "Ik ben benieuwd wat andere mensen hier van vinden." is een opmerking die niet in een encyclopedie thuishoort. Probeer bij alles wat je in artikelen op wikipedia zet, te bedenken of je zo'n stuk tekst ook in een - ik noem maar iets - Winkler Prins zou tegenkomen. Wat je wél kunt doen, is een persoonlijke opmerking over het artikel op de overlegpagina plaatsen die bij het artikel hoort.
Denk je dat je hier wat mee op weg geholpen bent? Ik hoop het. Anders voel je je maar vrij om te reageren op mijn overlegpagina of die van anderen! De meeste wikipedianen zijn altijd bereid om beginnende gebruikers wat op weg te helpen, dus doe daar je voordeel mee. Groetjes, Sietske Reageren? 24 sep 2005 23:20 (CEST)Reageren

verder op overleg MMe[brontekst bewerken]

Laten we verder overleggen op Overleg gebruiker:MMe. Oliphaunt 25 sep 2005 12:26 (CEST)Reageren