Overleg gebruiker:2A02:1810:2F27:E800:D01F:F013:2721:B27

Pagina-inhoud wordt niet ondersteund in andere talen.
Onderwerp toevoegen
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Laatste reactie: 8 jaar geleden door MrBlueSky in het onderwerp Schietpartij op de Sandy Hook Elementary School
Hallo, en welkom op de Nederlandstalige Wikipedia!
Vlag van Verenigd Koninkrijk Welcome message in English

Hartelijk dank voor je belangstelling voor Wikipedia! We werken hier aan het ideaal van een vrij beschikbare, vrij bewerkbare, volledige en neutrale gemeenschapsencyclopedie. We waarderen het enorm als ook jij hieraan wilt bijdragen!

De Nederlandstalige Wikipedia is sinds 19 juni 2001 online en telt inmiddels 2.158.824 artikelen. In de loop van de jaren zijn er voor het schrijven of bewerken van artikelen en voor de onderlinge samenwerking een aantal uitgangspunten en richtlijnen geformuleerd. Neem die als nieuwkomer ter harte. Lees ook eerst even de informatie in dit venster voordat je aan de slag gaat. Geen van de richtlijnen heeft kracht van wet, want Wikipedia is en blijft vóór alles vrij bewerkbaar, maar een beetje houvast voordat je in het diepe springt kan nooit kwaad.

Je bijdragen worden nu geregistreerd onder je IP adres. Aanmelden biedt veel voordelen. Na vier dagen krijg je ook de mogelijkheid om semi-beveiligde pagina's te bewerken en verdwijnt de verplichting om een bewerking eerst te controleren.

Deze pagina, die nu op je scherm staat, is trouwens je persoonlijke overlegpagina, de plaats waar je berichten van andere Wikipedianen ontvangt en ze kunt beantwoorden. Iedere gebruiker heeft zo'n pagina. Wil je een nieuw overleg met iemand anders beginnen, dan kan dat dus op zijn of haar overlegpagina. Sluit je bijdragen op overlegpagina's altijd af met vier tildes, dus zo: ~~~~. Een druk op de handtekeningknop (zie afbeelding) heeft hetzelfde effect: je bericht wordt automatisch ondertekend met je gebruikersnaam en de datum en tijd waarop je je boodschap voltooide. Versturen doe je met de knop "Wijzigingen publiceren".

Schietpartij op de Sandy Hook Elementary School[brontekst bewerken]

Op wikipedia gelden de 5 zuilen. Uw bewerking werd door 4 verschillende gebruikers ongedaan gemaakt. 2 hiervan waaronder ik vermelden de overlegpagina (Overleg:Schietpartij op de Sandy Hook Elementary School). Wanneer een bewerkingsoorlog gevoerd wordt, wordt er van de overlegpagina gebruik gemaakt waar u nog steeds niet gereageerd heeft. Uw onderwerp valt deels onder WP:GOO. Tevens maakt uw bijdrage niet echt volledig duidelijk wat het bedoelt vandaar het onbegrijpelijke Nederlands. In 2013 is er op dit onderwerp al een vergelijkbare discussie gevoerd en toen is het afgevoerd. Wikipedia beschrijft de werkelijkheid aan de hand van betrouwbare bronnen. Overigens kunnen we niet zo blijven doorgaan zoals u suggereert. 49 van de +/- 3000 actieve gebruikers zijn moderatoren en zij kunnen in geval van een bewerkingsoorlog of voortdurend vandalisme ervoor zorgen dat bepaalde pagina's niet meer bewerkt kunnen worden door een bepaalde soort gebruikers. Nu kunt u argumenten aanvoeren op de overlegpagina die ik vermelde om te beargumenteren waarom het kan blijven. Ik draaide trouwens de bewerking terug doordat er een overleg op de overlegpagina hierover al gaande was.Mvg, TheDragonhunter | Vragen? 11 nov 2015 01:50 (CET)Reageren


Beste TheDragonHunter,

U zegt: "Wikipedia beschrijft de werkelijkheid aan de hand van betrouwbare bronnen." - Fout. Dit getuigt van mateloze moedwillige ontkennende pretentie. Het getuigt van dictaat in politieke correctheid. U zegt: "Tevens maakt uw bijdrage niet echt volledig duidelijk wat het bedoelt vandaar het onbegrijpelijke Nederlands" - Omdat jullie absoluut niet willen vertrouwd zijn met het aangehaalde is het niet verwonderlijk jullie 'het niet begrijpen'. Nochtans zijn wij duidelijk dat het om reacties gaat in de vorm van uitvoerig onderzoek naar de verschillende aspecten van Sandy Hook en wat er op te merken valt het niet om een authentiek gebeuren ging. Maar dit gaat jullie petje te boven ergo 'onbegrijpelijk Nederlands'. Net zoals in 2013 is het probleem niet bij ons maar bij jullie: Moedwillige onwetendheid en onbereidheid nieuwe gegevens te verkennen. Een vertoeven in een kleine wereld met andere woorden. Dan zoeken jullie het zelf maar uit. De wereld is voor de échte kennisvergaarders.

Greets! 2A02:1810:2F27:E800:D01F:F013:2721:B27 11 nov 2015 02:43 (CET)Reageren

Ik wil u dan toch nog eens wijzen op Wikipedia:Geen origineel onderzoek. De samenvatting van die regel, die een basisregel van Wikipedia vormt, wordt op die pagina als volgt gegeven:
"Wikipedia is niet de juiste plaats om nieuwe inzichten of gedachten te publiceren. Al het materiaal op Wikipedia moet direct verifieerbaar zijn in betrouwbare bronnen, zonder verdere analyse of interpretatie daarvan."
Wikipedia is een encyclopedie en houdt zich dus niet bezig met het verkennen van nieuwe gegevens maar met het presenteren en herhalen van bekende gegevens.
Met vriendelijke groet, MrBlueSky (overleg) 11 nov 2015 03:26 (CET)Reageren

Steeds verwijderen toevoeging 'Vastgestelde anomaliën' in 'Sandy Hook'.[brontekst bewerken]

Gekopieerd naar Overleg:Schietpartij op de Sandy Hook Elementary School (de juiste plaats). Met overlegpagina bedoelen we niet de gebruiker zijn overlegpagina of uw overlegpagina, maar de overlegpagina van het artikel. Discussieer verder op Overleg:Schietpartij op de Sandy Hook Elementary School.